Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Το Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης , αναγέννησε το ελληνικό street food

Κατ’ αρχάς : Η εμπνευσμένη ομάδα του Hoocut (αδελφοί Λιάκου, Κλεομένης Ζουρνατζής, Νίκος Καραθάνος και Περικλής Κοσκινάς) αναγέννησε το  ελληνικό street food με τις ίδιες αρχές μαγειρικής που διέπουν και τα υπόλοιπα εστιατόρια τους, με άριστες πρώτες ύλες, άρτια τεχνική και  λεπτομερή προετοιμασία. Πάντα το καλό σουβλάκι ξεκινά από μια καλοφτιαγμένη πίτα , όλες ζυμώνονται εδώ στο αρτοποιείο (στεγάζεται στην επιχείρηση) από διαλεχτά υλικά μπροστά στα μάτια σας , είναι αληθινές πίτες , ανάλαφρες και αφράτες. Ακολουθεί το κόψιμο του κρέατος στο χασάπικο , ενώ ο χειροποίητος γύρος ψιλοκόβετε με το ειδικά σχεδιασμένο επικό μαχαίρι “Mezzaluna”.

The food :  Λεπτές φέτες από χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο και προβατίνα αγκαλιάζονται από τη φρεσκοζυμωμένη πίτα και γεμίζονται με  φρεσκοκομμένες πατάτες και μυρωδικά. Κάθε μπουκιά και μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Το σουβλάκι του είναι απόλυτα ισορροπημένο , η αψάδα του κρεμμυδιού κοντράρει τη λιπαρότητα του χοιρινού κρέατος , οι κόκκοι της πάπρικας κεντρίζουν τη γεύση του χωρίς να την καλύπτουν , ενώ το τζατζίκι και η ντομάτα προσθέτουν την σέρτικη τσαχπινιά τους στη πίτα . Το κρέας της προβατίνας είναι ένα είδος με φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς αντίστοιχα . Προσωπικά το εκτιμώ για την ιδιαίτερα μεστή γεύση του και ειλικρινά χάρηκα που βρήκα στο "Hoocut" τυλιχτό με προβατίνα , τα παιδιά την έβαλαν δοκιμαστικά στο μενού και πολύ γρήγορα έγινε best seller. Ανοδική πορεία όμως στις προτιμήσεις του κόσμου ακολουθεί και το λουκάνικο μαύρου χοίρου , πικάντικο βάθος και ξεχωριστή νοστιμιά θα εξιτάρουν τους γευστικούς σας κάλυκες . Όσο για τις vegetarian προτάσεις του "Hoocut" είναι αξιέπαινες , η πίτα με τα χειροποίητα ντολμαδάκια και η τυλιχτή με κομμάτια από λεπτοκομμένο καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι , έχουν αγαπηθεί από τους vegan . Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε και να τα σχολιάσουμε μαζί εδώ στο blog μου.

Tips : Το  "Hoocut"  στεγάζεται σ’ ένα νεοκλασικό στη πλατεία της Αγίας Ειρήνης 9. Αθήνα Tηλ: 210 32 400 26 Ώρες λειτουργίας: Κυριακή-Πέμπτη:11:00-02:00, Παρασκευή-Σάββατο: 11:00-03:00

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου