Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Masterclass με άρωμα τυριών και κρασιών από τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Γιάννη Καρακάση !!!



Στα πλαίσια του
« Umami Festival Thessaly 2017 » είχαμε τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουμε ένα άκρως ενδιαφέρον
«Cheese & Wine Masterclass» όπου ο γαστρονόμος -παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης και κορυφαίος γνώστης των ελληνικών τυριών Ηλίας Μαμαλάκης μας παρουσίασε γνωστά και άγνωστα τυριά της ηπειρωτικής και  νησιώτικης Ελλάδας  , σε συνεργασία με τον  Master of Wine    Γιάννη Καρακάση που επιμελήθηκε  τις οινικές επιλογές . Η γευσιγνωσία περιελάμβανε εξαιρετικής ποιότητας τυριά που με ενθουσίασαν , κάποια από αυτά τα δοκίμασα πρώτη φορά  όπως η  γυλωμένη μανούρα Σίφνου που ωριμάζει μέσα σε οινολάσπες , το βολάκι Τήνου ένα τυρί με δυο προσωπικότητες όταν είναι φρέσκο έχει βουτυράτη γεύση και θυμίζει μοτσαρέλα , όταν όμως ωριμάσει αποκτά σκληρή υφή και πικάντικη γεύση και  θυμίζει παρμεζάνα , το καρίκι Τήνου που ωριμάζει μέσα σε νεροκολοκύθα . Τη γευστική παλέτα συμπλήρωσαν το αρσενικό Νάξου με την ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση , το μανούρι Θεσσαλίας , η γραβιέρα Κρήτης , η κοπανιστή Μυκόνου,  η ξυνομυζήθρα Κυκλάδων, το παραδοσιακό Μπάτζος Θεσσαλίας  και το πικάντικο Σαν Μιχάλη Σύρου. Όλα τα παραπάνω τυριά ο «Master of Wine» Γιάννης Καρακάσης τα συνόδευσε με ελληνικά κρασιά από τις περιοχές της Κρήτης της Σαντορίνης της Νεμέας του Μετσόβου και της Μακεδονίας. Ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο  Γιάννης Καρακάσης αποδείχτηκαν τελικά  εγκάρδιοι  οικοδεσπότες  συνομίλησαν με το κοινό, απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις  και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν το κρασί και το τυρί προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας στους συμμετέχοντες. ( «Divani Palace» Larissa , 19 Νοεμβρίου 2017

 






 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου