Τα Βασιλικά καβούρια (Red King crabs) είναι ένας εξαιρετικός μεζές , ένα
μοναδικό έδεσμα που ξεχωρίζει για τις λεπτές
ντελικάτες γεύσεις του και την ανυπέρβλητη γλυκύτητα της λευκής σάρκας του .Μαγειρεύονται
με πολλούς τρόπους όπως α λ’ αμερικέν, σούπα, ψητά ,στη σχάρα κα . Εμείς
προτιμήσαμε τον τελευταίο τρόπο , τα αφήσαμε επάνω στο grill για δέκα περίπου λεπτά , και ο μεζές
έτοιμος για σερβίρισμα . Προσοχή όμως γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουν πολύ
ψήσιμο, θα χάσουν τις θρεπτικές τους ουσίες και τη φυσική νοστιμιά τους. Η σάρκα των Βασιλικών καβουριών είναι εκλεκτή και εύγευστη , μετά την ολοκλήρωση
του ψησίματος τους , η πρώτη φουρνιά σερβιρίστηκε με λιωμένο βούτυρο, και η δεύτερη με μια σάλτσα
θαλασσινών και διαφόρων μπαχαρικών . Να σημειώσουμε εδώ πως τα Βασιλικά καβούρια είναι χαμηλά σε κορεσμένα λίπη και θερμίδες.
Όμως έχουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης από τα ψάρια αλλά μικρότερα από το
κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι). ( Η γευστική δοκιμή έγινε στο μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν»
της Καβάλας , Νοέμβριος 2017)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου