☛ Τα τελευταία χρόνια το Κουκάκι έχει εξελιχθεί σε success story της Αθήνας , λόγω της προνομιούχας θέσης που κατέχει, μόλις λίγα μέτρα από την Πλάκα και με τόσα Μουσεία δίπλα του (Μουσείο Ακρόπολης , Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το νεότερο μουσείο Καβάφη), αλλά το κυριότερο την ίδια την Ακρόπολη και τον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο που εφοδιάζει με αέναη τουριστική κίνηση την περιοχή. Στους τρεις μεγάλους παράλληλους δρόμους που εκτείνεται (Βεΐκου, Φαλήρου, Δημητρακοπούλου) ο επισκέπτης θα συναντήσει, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, hostels, μποέμ καφέ, bar και προσεγμένα εστιατόρια . Ένα από αυτά είναι το Hi-Fi Sounds, Bar, Restaurant «Βουλκανιζατέρ», μιας και το οίκημα στέγαζε μέχρι πρότινος ένα από τα βουλκανιζατέρ της γειτονιάς. Industrial σκηνικό με ακατέργαστους τοίχους από την προηγουμένη χρήση του, εντυπωσιακή inox μπάρα , βελούδινες κόκκινες κουρτίνες και η σάλα γεμάτη με inox τραπέζια. Η δημιουργική κουζίνα που επιμελείται ο σεφ Θωμάς Μάτσας (Alemagou, Pappu κ.α.) ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή , τα πιάτα του είναι καλοδουλεμένα διατηρώντας ζωντανές τις υφές , τις γεύσεις και τα αρώματα . Η έναρξη του γεύματός μας έγινε μ’ ένα «φυτίλι», μια πρωτότυπη παρουσίαση ενός κομματιού βουτύρου σε μορφή κεριού. Η τρεμάμενη φλόγα λιώνει αργά το βούτυρο που είναι αρωματισμένο με θυμάρι και σκόρδο και δίπλα μια τζούρα από ανθό αλατιού , βουτάς το φρέσκο προζυμένιο ψωμάκι στο ζουμάκι που κύλησε στο πιάτο και απολαμβάνεις αρώματα!!! Εντυπωσιακή και πλούσια η σαλάτα με τα ψητά καρότα, τσιμιτσούρι, πεκάν και κρέμα φυστικοβούτυρου θα την τοποθετούσα κάλλιστα στα must-eat του εστιατορίου , πρωτότυπος και επιτυχημένος ο συνδυασμός των παντζαριών με παραδοσιακό τσαλαφούτι ( κρεμώδες ελληνικό τυρί) και πορτοκάλι. Ακολούθησε ένα flatbread με μανιτάρια , γραβιέρα , λάδι τρούφας και αυγό κονφί ένας χείμαρρος γήινων αρωμάτων πλημμύρισε τη στοματική μας κοιλότητα , όσο για τις ταλιατέλες με φιστίκι και παλαιωμένη φέτα ήταν ένα πιάτο απολαυστικής γευστικής αβρότητας . Τέλος τα κεφτεδάκια με γιαούρτι μυρωδικών ήταν άριστα τεχνικά και γευστικά. Μετά τις 11 η κουζίνα κλείνει και μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, χωρίς να χρειάζεται να παραγγείλετε φαγητό. Ο d-j δυναμώνει τη μουσική και το κέφι εκτοξεύεται στα ύψη με επιλογές από την ambient , soul, disco και house μουσική σκηνή. Την μικρή λίστα των κοκτέιλ του εστιατορίου υπογράφει ο bartender Χρήστος Βαγενάς, ενώ την λίστα του κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα επιμελήθηκε ο Γιώργος Ζερβογιάννης .
Info : Οδυσσέα Ανδρούτσου 17, Κουκάκι, τηλ: 210/9229186
, Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-02:00, Σάββατο-Κυριακή 13:00-02:00
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου