☛ Το ρεβανί Χοχλιούρου είναι το brand name της Βέροιας
, ένα εξαίσιο γλυκάκι που η ιστορία του μας πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια , στην εποχή
της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1886. H επιχείρηση ξεκίνησε σαν γαλακτοπωλείο, ήταν
δίπλα απ’ το σημερινό κατάστημα της πλατείας Αγ. Αντωνίου και πωλούσε κυρίως
γιαούρτι και σιροπιαστά γλυκά. Κάποιοι υποστηρίζουν
ότι το γλυκό έχει τουρκικές ρίζες , ένας μύθος κάνει λόγο για τον Τούρκο ποιητή
Ρεβανί που έγραφε ποιήματα γεμάτα ζάχαρη και σιρόπι!!! Η κ. Σοφία Χοχλιούρου
σήμερα με τα τρία παιδιά της, τον Γιώργο, τον Νίκο και τον Σοφοκλή συνεχίζουν
την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε στα
τέλη του 19ου αιωνα . Η συνταγή του παραμένει «μυστικό» μεταξύ των
μελών της οικογένειας και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Το λαχταριστό , αφράτο
και νόστιμο ρεβανί Χοχλιούρου με το χρυσαφί χρώμα θα το λατρέψετε πρώτα από όλα
για την υψηλή ποιότητα των υλικών του ( χρησιμοποιείται παχύ πρόβειο γιαούρτι ,
χωριάτικα αυγά και καλό βούτυρο), έχει
το σωστό πάχος και υφή, ενώ το κατάλληλο ψήσιμο συμβάλλει στην επιτυχία του. Η μόνη
ένσταση που έχω είναι πως χρησιμοποιούν υπερβολική ποσότητα σιροπιού με αποτέλεσμα
να σε μπουχτίζει και όταν πας να κόψεις το γλυκό θρυμματίζεται.
Info : Ρεβανί «Χοχλιούρος» πλατεία Αγίου Αντωνίου Βέροια τηλ : 23310/22737 , η κίνηση γύρω από την πλατεία είναι μεγάλη , προσέξτε που θα αφήσετε το όχημα σας για να μην σας γράψει η Τροχαία.
απλα πεντανοστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφή