Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025

Το εστιατόριο «Σάββας Ποπάυ» στον Περίβολο της Σαντορίνης σερβίρει θαλασσινή κουζίνα και τοπικές γεύσεις

  Φτάσαμε στη όμορφη παραλία του Περίβολου με τον Άγιο Γεώργιο τον Θαλασσίτη , να αποτελεί ίσως το πιο όμορφο κομμάτι της , διαθέτει μαύρη άμμο και πολλά οργανωμένα και ελεύθερα μέρη για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Εδώ βρίσκεται το εστιατόριο «Σάββας Ποπάυ» ένας τίμιος γευστικός προορισμός που τον επιλέγουν και οι κάτοικοι του νησιού . Και εμείς ακούμε τους ντόπιους!!! Από τις πιο παλιές ταβέρνες στην παραλία του Περίβολου με ιστορία 30 ετών και εξαιρετικό πλεονέκτημα τα φρέσκα ψάρια που ψαρεύει με το καΐκι του ο καπετάν Σάββας.

The story :  Η ιστορία του Ποπάυ ξεκινάει το καλοκαίρι του 1956, όταν ο παππούς Χαράλαμπος ανοίγει την πρώτη ταβέρνα στην παραλία της Περίσσας. Εκεί που έδεναν οι βάρκες με την ψαριά της ημέρας έβγαιναν και οι πρώτοι απλοί μεζέδες προς ξεκούραση και τέρψη των ψαράδων. Το 1984 ο γιος του Σάββας, επιστρέφει στη Σαντορίνη μετά από χρόνια στη θάλασσα και επανασυστήνει την ταβέρνα στην Περίσσα με το όνομα Ποπάυ μέχρι το 1991 που έρχεται πλέον στην παραλία του Περίβολου. Τα χρόνια θα περάσουν και θα γίνουν η ιστορία που ζούμε σήμερα. Τα ψάρια έρχονται ακόμα με το καΐκι, τον Άγιο Σπυρίδωνα πλέον, και στο εστιατόριο μας υποδέχονται ο Σπύρος, με σπουδές στη μαγειρική και την οινολογία, που έχει αναλάβει τα ηνία από το 2001, η Πόπη και η εκλεκτή ομάδα τους. Αλλά από που πήρε το όνομά του το εστιατόριο Σάββας Ποπάυ; Από το όνομα του ιδιοκτήτη και τον πασίγνωστο ηρώα των κόμικς Ποπάυ που διάβαζε ο μικρός τότε Σπύρος , και ήταν το όνομα του πρώτου καϊκιού της οικογένειας. Το ψάρι έχει την τιμητική του στο εστιατόριο, η οικογένεια Γαβαλα επιλέγει  τις καλύτερες πρώτες ύλες και μαγειρεύει με δεξιοτεχνία, αγάπη και μεράκι θαλασσινές σπεσιαλιτέ. Οι ντόπιοι έχουν πολύ ψηλά το εστιατόριο που υπόψιν είναι ανοιχτό και τον χειμώνα για τους κατοίκους του νησιού και τους εκπαιδευτικούς.  

  Θα ξεκινήσω με τα ορεκτικά , οι παραδοσιακοί τοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού ήταν νόστιμοι και τραγανοί, η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, χυμό ροδιού και ρίγανη ήταν μια διαφορετική πρόταση και μας άρεσε , η μους ταραμά μας κέρδισε με την αφοπλιστική νοστιμιά της , ενώ ο μελίπαστος γαύρος ξεχώρισε με την δωρικότητα του. Το ψαράκι μας ήταν φρεσκότατο και καλοψημένο , τα τηγανητά καλαμαράκια με μαγιονέζα εσπεριδοειδών πέρασαν απαρατήρητα από την παρέα, το σεβίτσε λαβρακιού όμως ήταν μια γευστική εμπειρία γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα. Μας απογοήτευσε η λιγκουινάδα με καπνιστό σκουμπρί, κρέμα γάλακτος , κρεμμύδι και άνηθο, ήταν ατυχής η παρασκευή του πιάτου και λανθασμένη η τιμολόγηση του στα 18,50 , όταν η γαριδομακαρονάδα στοίχιζε ένα ευρώ παραπάνω. Και σημειωτέων το ένα κιλό καπνιστό σκουμπρί στην αγορά δεν κοστίζει παραπάνω από 15 ευρώ. Το service ήταν εξυπηρετικό και γρήγορο. Δοκιμάσαμε τις μπύρες από τις τοπικές ζυθοποιίες του νησιού.

Info : Το εστιατόριο  «Σάββας Ποπάυ» απέχει 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά , Περίβολος, Σαντορίνη , τηλ : 22860 81332 , ώρες λειτουργίας : 12:30 - 23:00. 

 















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου