Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Κρίταμο : Μια άγνωστη υπερτροφή υψηλής διατροφικής αξίας από αρχαιοτάτων χρόνων !!!


INFO: Το «Προμήθειον» είναι μια οικοτεχνία καλλιέργειας και  μεταποίησης  του κρίταμου  που δημιούργησε η Συργανίδου Ελένη στον Φοίνικα της Σύρου , οφείλει το όνομα της στην μυθική μορφή της αρχαιότητας μια και ο  Προμηθέας έκρυψε τη φωτιά , από το Δία , σε μια σχισμή βράχου με κρίταμο!!! Σκοπός της οικογενειακής επιχείρησης είναι η  διατήρηση της θρεπτικής  αξίας του βοτάνου με τη δημιουργία  προϊόντων  βιολογικής γεωργίας και υψηλής διατροφικής αξίας. 

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ :  Το κρίταμο από μόνο του είναι μια υπερτροφή , περιέχει ιώδιο, βιταμίνες Ε, C, K, μεταλλικά άλατα, όπως επίσης  υψηλής ποιότητας αντιοξειδωτικές ουσίες και Ω-3. Χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική ως διουρητικό και καθαριστικό του αίματος, ενώ είναι ευεργετικό για το συκώτι. Η γεύση του είναι ιδιόμορφη συνδυάζοντας το πικάντικο με το αλμυρό. Το αιθέριο έλαιο του χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία και την σαπωνοποιία. 

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ :  Η εταιρία “Promithion” παράγει, κρίταμο σε άλμη, δρόγη κρίταμου, κρίταμο pesto , πάστα μελιτζάνας με κρίταμο , λιαστή τομάτα με κρίταμο , σάλτσα τομάτας με κρίταμο και έλαιο κρίταμου

TIPS :  Η οικοτεχνία βρίσκεται στο Φοίνικα της  Σύρου ,Τηλ. : 2281087950 , e-mail : e.sirgani@yahoo.gr .










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου