Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Λιμένας-Θάσου : Για αυθεντική Napolitana πίτσα δια χειρός Vincenzo Iovine στη “Fabrica” !!!


O Vincenzo  Iovine είναι o σόουμαν- pizzaiolo της Fabrica  στον Λιμένα της Θάσου , Ναπολιτάνος στη καταγωγή , δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω από τη κουβέντα που είχα μαζί του την «απύθμενη»  αγάπη που τρέφει για την ιταλική κουλτούρα και την αυθεντική ιταλική κουζίνα . Από πέρυσι το καλοκαίρι η Fabrica  έγινε το αγαπημένο  μου στέκι για ένα και μόνο λόγο γιατί εδώ απολαμβάνω τη γνήσια pizza Napolitana που ξεχωρίζει για την μοναδική αραχνούφαντη ζύμη της και για την λιτότητα των υλικών της , να μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ναπολιτάνικη πίτσα περιλαμβάνεται στο κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco . Το Α και το Ω σε μια πίτσα είναι η ζύμη της μου λέει ο Βιντσέτζο , μοιάζει με αυτήν ενός απλού ψωμιού, φτιάχνεται μόνο με αλεύρι, νερό, μαγιά και αλάτι και δεν πρέπει να περιέχει άλλες  λιπαρές ουσίες. Η ζύμη χωρίς πρόσθετα και  διογκωτικές ουσίες αφήνεται να ωριμάσει για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου . Όσο για τα υλικά που θα προσθέσουμε πρέπει να είναι απλά φρέσκα , ωμές ντομάτες, φρέσκια μοτσαρέλα και αν υπάρχει διαθέσιμη μοτσαρέλα από βουβαλίσιο γάλα , φρέσκο βασιλικό και φίνο ελαιόλαδο !!! 
 
Η  αυθεντική  Napolitana  πίτσα 

Η πίτσα του Βιντσέτζο ξεχωρίζει για την λιτότητα των υλικών της , την αραχνούφαντη ζύμη και τη μαστιχωτή υφή της , είναι ελαφριά , ζουμερή , και με κρούστα στα σημεία που καίγεται . 


Το  Top 4  του  Vincenzo !!!  
    
1 Fabrica” :  κρέμα κολοκύθας , πανσέτα , grana padano , φρέσκια μοτσαρέλα , βασιλικός και ελαιόλαδο 

2 Capricciosa ” : σάλτσα ντομάτας , προσούτο (cotto) , σαλάμι Νάπολης , φρέσκα μανιτάρια , αγκινάρες , ελιές, βασιλικός και ελαιόλαδο  
   
3 Pepperoni ” :  σάλτσα ντομάτας, σαλάμι, φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικός και ελαιόλαδο

4 Tartufo ” : φρέσκια μοτσαρέλα, πάστα τρούφας , φρέσκα μανιτάρια, grana padano , βασιλικός και λάδι τρούφας

Tips :  “ Fabrica ”   στον πεζόδρομο της 18ης Οκτωβρίου 19, Τηλ: 2593 023228 , Λιμένας , Θάσου 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου