Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Στο “ Lucali ” του Μπρούκλιν θα βρείτε την νοστιμότερη πίτσα της Νέας Υόρκης { Traveling with taste as our guide: At “Lucali” in Brooklyn you will find the best pizza in New York}

Εννέα χιλιόμετρα απέχει το Μπρούκλιν από τη Νέα Υόρκη και ειλικρινά αξίζει ο κόπος να κάνετε αυτό το μικρό ταξιδάκι για να δοκιμάσετε την κορυφαία πίτσα της Νέας Υόρκης . Η πιτσαρία “Lucali” προσφέρει ένα χαλαρωτικό περιβάλλον φαγητού για 30 συνολικά θαμώνες , διαθέτει ρουστίκ ιταλική διακόσμηση με έπιπλα από σκούρο ξύλο και μεταλλικά πλακάκια οροφής. Ο ιδιοκτήτης  και chef  Mark Iacono μπορεί να έχει ιταλικές ρίζες και να φτιάχνει εξαιρετική πίτσα , αλλά δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Ιταλία ούτε για τουρισμό . Η πίτσα του “Lucali” είναι το απόλυτο success story της Νέας Υόρκης , κατ’ αρχάς ξεχωρίζει για την υπέροχη ζύμη της , είναι αφράτη, αραχνοΰφαντη και απλώς… καθηλωτική !!! Προσθέτει την νοστιμότατη σάλτσα ντομάτας , μοτσαρέλα και στο τέλος  φρέσκο βασιλικό . Ψήνεται σε φούρνο με ξύλα που χαρίζει την κρούστα που τις δίνει έναν πιο ρουστίκ ιταλικό χαρακτήρα. Σερβίρονται μόνο δύο πίτσες η Margherita (η μίση με Pepperoni) και η καλτσόνε . Οι πελάτες είναι τόσο ξετρελαμένοι με την σάλτσα ντομάτας που φτιάχνει ο Mark Iacono που του ζητούν έξτρα ποσότητα την οποία πίνουν σαν σούπα!!!

TIPS : Διεύθυνση : 575 Henry St, Brooklyn, NY 11231, Ώρες λειτουργίας : Τετάρτη – Δευτέρα 5:45 μ.μ. - 11 μ.μ. κάθε Τρίτη είναι κλειστά .

PS : Η επιχείρηση δεν δέχεται κρατήσεις και πιστωτικές κάρτες ενώ η αναμονή για ένα τραπέζι μπορεί να ξεπεράσει και τις δυο ώρες !!!

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου