Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Βώλακας-Δράμας : Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στο “Αλώνι του κυρ Θανάση”

Το ξενοδοχείο «Αλώνι του κυρ Θανάση» βρίσκεται στον Βώλακα της Δράμας , σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρων , λειτουργεί από το 2005 και διαθέτει 22 δωμάτια , Luxury Spa , εστιατόριο και café-bar. Απέχει 35χλμ από την πόλη της Δράμας και 10χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού . Σχεδιασμένο με οικολογική συνείδηση και χτισμένο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής αποτελεί μια όαση ομορφιάς , ευζωίας και παραδοσιακής αισθητικής . Ιδιοκτήτες του τρεις νέοι άνθρωποι ο Άγγελος Καλίας η Μαρία Τόλιου και ο chef Παναγιώτης Λεπίδης


Στο εστιατόριο κυριαρχεί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ο chef Παναγιώτης Λεπίδης αναδεικνύει επιτυχώς τις τοπικές πρώτες ύλες και χαρίζει στον επισκέπτη αξέχαστες γαστρονομικές εκπλήξεις. Πιάτα μαγειρεμένα μαστορικά στο ξύλινο φούρνο όπως αγριογούρουνο με χυλοπίτες , φασολάδα στο τσουκάλι, χορτόσουπα , μανιταρόσουπα και Βωλακιότικα λουκάνικα .
Βεβαίως και η θράκα πάντα ετοιμοπόλεμη προσφέρει υψηλές γευστικές συγκινήσεις ….σπαλομπριζολα ωρίμανσης 120 ημερών, παϊδάκια , μπιφτέκι ξηράς ωρίμανσης και beef steaks από τον Δραμινό κρεοτέχνη Άρη Αμαραντίδη.


Η λίστα των κρασιών έχει σαφώς μια έφεση στους ποιοτικούς οίνους του Δραμινού αμπελώνα . Θα βρείτε λοιπόν και σε συμφέρουσες τιμές , τους οίνους της “Τέχνης Αλυπίας” , την ατμομηχανή του κτήματος Παυλίδη το  “Θέμα” , τον βραβευμένο “Πύργο Ιουλία” του Κώστα Λαζαρίδη , το ιστορικό “Μαγικό Βουνό” του Νίκου Λαζαρίδη , το πληθωρικό “Δέκα” και τους αρωματικούς  “Φεγγίτες” του Μπάκη Τσάλκου , και τη στιβαρή “Πύλη” του Ιορδάνη Μιχαηλίδη . 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου