Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

«Russ & Daughter» : Το καλύτερο Bagel στη Νεα Υόρκη


 «Το φαγητό έχει δύναμη !!! μπορεί να εμπνεύσει , να καταπλήξει, να σοκάρει , να διεγείρει , να ενθουσιάσει και να εντυπωσιάσει »

 Anthony Bourdain (chef και συγγραφέας)
            

INFO : Το «Russ & Daughter»  στη Νέα Υόρκη είναι  ένας  μύθος των γεύσεων στη πόλη που δεν κοιμάται ποτέ !!!  Από το 1914 αυτό το αγαπημένο deli σερβίρει ανατολικοευρωπαϊκές και εβραϊκές λιχουδιές, όπως το χαβιάρι, η ρέγγα , ο οξύρρυγχος , ο μπακαλιάρος  και φυσικά ο καπνιστός σολομός . Οι Νεοϋορκέζοι το  θεωρούν  ως  το «καπνιστό παράδεισο των  ψαριών» !!!  Εδώ το πιο δημοφιλές προϊόν που πρέπει να παραγγέλλεις είναι το bagel , ένα στρογγυλό  και πληθωρικό  κουλούρι που στο «γεμίζουν» με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό . Αυτό είναι το " Classic "  στο μενού  του «Russ & Daughter» και μας …… αφηγείται την ιστορία των πολωνών μεταναστών  που ξεκίνησαν  στις αρχές του 19ου αιώνα  να πωλούν  ρέγγα από ένα βαρέλι στο δρόμο, για να φτάσουν αργότερα στη δημιουργία του σημερινού  delicatessen  . Η αναμονή στην ουρά για να αγοράσετε αυτό το νοστιμότατο σάντουιτς μπορεί να ξεπεράσει και τα 45 λεπτά , μάλιστα ο συγχωρεμένος  chef  Άντονι Μπουρντέν  πάντα το ξεχώριζε ως  το καλύτερο bagel της Νέας Υόρκης !!!  Το κατάστημα  σε μια μέρα αιχμής  διαθέτει  συνήθως 150 - 200 κλασικά  bagels συν 100 - 150 κιλά σολομού με φέτες .

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ :  Το μπέιγκελ ( bagel )  είναι αρτοσκεύασμα που παρασκευάζεται με αλεύρι, μαγιά και ζάχαρη σε σχήμα κουλουριού , δηλαδή στρογγυλό ψωμάκι με μια τρύπα στη μέση από μέσα μαλακό και αφράτο κι απέξω σκληρό και τραγανό.  Η προέλευση της συνταγής του  προέρχεται από τις εβραϊκές κοινότητες της Πολωνίας, αλλά αποτελεί  και σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης μαζί με τα χοτ-ντογκ.

TIPS : Κορυφαία επιλογή φαγητού στο East Village & Lower East Side , Διεύθυνση : 179 E Houston St, New York, NY 10002, USA , Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 π.μ.-8 μ.μ. Σάββατο, 8 π.μ.-7 μ.μ. Κυριακή, 8 π.μ.-5: 30 μ.μ. Πως θα πάτε : Με το subway  και τη γραμμή  F  με κατεύθυνση  το   Lower East SideSecond Ave.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου