Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Γιάννης Μαρινόπουλος : Ο άνθρωπος που θα βάλει τη Θάσο στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας και το μεγάλο deal που έκλεισε στον ξενοδοχειακό κλάδο του νησιού

  Τον σεφ Γιάννη Μαρινόπουλο (εκ Καλλιράχης) θα τον χαρακτήριζα ως ένα «ακούραστο δημιουργό ευφυών γεύσεων» , ήταν αυτός που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής εστίασης το 2018 όταν καθιέρωσε το fine dining  στο “ΟASIS cocktail & gastro” στο μικρό Πευκάρι  της Θάσου . Το πάθος του για το ψάρι και τα θαλασσινά , αλλά και  η αγάπη του για τα κορυφαία υλικά τον οδήγησαν  στη δημιουργία ενός εξαίσιου μενού με μεσογειακό ταπεραμέντο και fusion επιρροές . Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του , τίμησε και ανέδειξε τα πιάτα του chef γεμίζοντας ασφυκτικά το χώρο του OASIS . Βέβαια η ανοιχτή κουζίνα του Γιάννη ήταν μεγάλη επιτυχία , τραβούσε τον κόσμο σαν μαγνήτης μια και του επέτρεπε  να  χαζέψει τις τελευταίες πινελιές του σεφ πριν την ολοκλήρωση του πιάτου.

Αυτές τις ημέρες ο Γιάννης  Μαρινόπουλος   πραγματοποίησε το deal της χρονιάς στη Θάσο αναλαμβάνοντας executive chef των δυο ξενοδοχείων του ομίλου Xenios gate , το  «A for Art design Hotel» στον Λιμένα  και του «Alexandra Golden Boutique Hotel» στη  Σκάλα Παναγίας . Θα τον πλαισιώνει μια αξιολογότατη ομάδα ανθρώπων που έχει δοκιμαστεί πολλά χρόνια σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού . Πρόκειται για τους chef de cuisine  Κυριάκο Τερλελέ (εργάστηκε στο Remezzo Mykonos , Intercontinental και τα δυο τελευταία χρόνια στο Αμβούργο) , Χρήστο Παναγιώτη Αργυρό ( Porto Carras , Ikos resort στην Κω , Eagles palace  , Σαντορίνη , Μύκονο) και τον pastry chef Ιωάννη Χατζηπαύλου ( “kamares by spondi” ,  Μακεδονία Παλλάς , εστιατόρια Robinson, Neptune  και Tρια γουρουνάκια ). 

Ο κήπος του ντιζαϊνάτου ξενοδοχείου «A for art» θα πλημμυρίσει από αρώματα και εικόνες της μεσογειακής high end κουζίνας του Γιάννη Μαρινόπουλου. Φρέσκες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς όλης της επικράτειας , ψάρι και ιστορικές παρασκευές με βάση το κρέας που έχουνε χαρακτηρίσει τις μεσογειακές κουζίνες βρίσκονται στην παλέτα τους σεφ όπου θα αποδοθούν με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο. Στο εστιατόριο Dunes του Alexandra Golden Boutique Hotel θα έχουμε επιρροές από την nikkei κουζίνα , οι fusion προτάσεις του chef και της ομάδας του θα σας προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες να συνδυάσετε κοκτέιλ και γαλλική σαμπάνια  με το αντίστοιχο food pairing . H ανάληψη αυτών των δυο ξενοδοχείων από την ομάδα του Γιάννη Μαρινόπουλου θα αποτελέσει αναμφισβήτητα το γαστρονομικό γεγονός όχι μόνο για το νησί της Θάσου αλλά και για όλη την περιφέρεια, δεν έχω καμιά αμφιβολία πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθουν  μεγάλες διακρίσεις και βραβεύσεις για την περιοχή μας. 

Who is who : Ο Γιάννης Μαρινόπουλος είναι ένα άνθρωπος low profile , προικισμένος , φιλομαθής και προπάντων δημιουργικός και νεωτεριστής στη κουζίνα του . Δούλεψε για αρκετά χρόνια με τον Σωτήρη Ευαγγέλου  στο εστιατόριο «Πορφύρα» του Makedonia Palace  όταν ανήκε στον όμιλο της Grecotel . Επιστρέφοντας  στη Θάσο εργάστηκε στο consulting εστιατορίων του νησιού και από το 2018 τον βρίσκουμε στο εστιατόριο “Οasis cocktail & gastro” στο Πευκάρι υπηρετώντας την υψηλή γαστρονομία . Κατά κύριο λόγο ο σεφ αξιοποιεί τα χρώματα των φρέσκων πρώτων υλών που έχει στη διάθεση του , αλλά και τη δυναμική των σος που παρασκευάζει και με την προσθήκη των μπαχαρικών και των βρώσιμων λουλουδιών δημιουργεί συνολικά μια οπτική σαγήνη στα πιάτα του.  

 


                     














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου