Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

“Umami Pasta Fresca” : Street food με gastro διάθεση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Ο Γιώργος Τουρατζής δημιουργός και διοργανωτής του premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας «Umami Festival» , είναι ο άνθρωπος που μας μαθαίνει όλα αυτά τα χρόνια να δοκιμάζουμε κορυφαία ελληνικά προϊόντα μέσα από μια σειρά γαστρονομικών & οινικών event που διοργανώνει ανά την ελληνική επικράτεια . Στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης λοιπόν (Δεδέαγατς η παλιά ονομασία της) εδώ και μερικούς μήνες ο γευστικός πλουραλισμός καλά κρατεί, το «Umami Pasta Fresca» του Γιώργου Τουρατζή είναι ένα street food εστιατόριο με ιταλικές ρίζες που σιγοντάρονται από ελληνικές ποιοτικές πρώτες ύλες. Λιγκουίνι , ταλιατέλες, τορτελόνι, καζαρέτσε (στριφτάρια)…... είναι το αλφάβητο ζυμαρικών του «Umami Pasta Fresca» . Αυθεντικά φρέσκα ιταλικά ζυμαρικά παρασκευάζονται καθημερινά , για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται καθαρό υπέρ-ποιοτικό ελληνικό σιμιγδάλι. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των ζυμαρικών που παράγονται από σιμιγδάλι είναι η πιο εύπεπτη και ελαφριά αίσθηση στο στομάχι . Μπορείτε να συνδυάσετε  τα ζυμαρικά που θα επιλέξετε με γευστικότατες σπιτικές σάλτσες , ιταλικά αλλαντικά και premium κρέατα . 

Ο σεφ στην ανοιχτή κουζίνα του δουλεύει πυρετωδώς , τα τηγάνια πάνε κι έρχονται επάνω στις εστίες , μην αρνηθείτε επ' ουδενί λόγο τις γευστικές του προτάσεις , κάνει τα linguini βάση για αυθεντική carbonara με αυγό, πεκορίνο ρομάνο  και γκουαντσιάλε , ενώ μπλέκει αρμονικά τα Rigatoni με κρέμα λιαστής ντομάτας και παρμεζάνας , κόκκινη πιπεριά και ισπανικό τσορίθο !!!  Παράλληλα, πιάτα ημέρας εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο τις επιλογές του σταθερού μενού, με προτάσεις όπως τα αγιοβαλεντίνικα ροζ ζυμαρικά με παντζάρι και σολομό, ή τα πρωτοχρονιάτικα tortelloni με αστακό και καβούρι σε μπισκ αστακού, να γίνονται σταθερά ανάρπαστα.

Το Highlights του «Umami Pasta Fresca» : Tagliata al tartufo ….ένα ρουστίκ πιάτο που ξεχειλίζει αρώματα και εντάσεις!!!

Η μαριναρισμένη εξαίσια Ταλιάτα Ιρλανδικού μόσχου Black Angus από τον Μανώλη ήταν αναμεμιγμένη ηδονικά με βούτυρο και τρούφα επάνω σε φρέσκα σιμιγδαλένια στριφτάρια Καζαρέτσε , άγρια μανιτάρια και λάδι λευκής τρούφας . Αν ήθελα να συμπυκνώσω την εικόνα αυτού του πιάτου σε πέντε λέξεις θα έλεγα …..εκμαυλιστική νοστιμιά , ασύλληπτα αρώματα και αιχμηρές εντάσεις . 

 

Μη φύγετε ωστόσο χωρίς να ζήσετε την εμπειρία της αυθεντικής τιραμισού που την  φτιάχνουν μπροστά στα μάτια σας !!!

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου