Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Για fine dining στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι (Part I)

Το Botrini's σε υποδέχεται ζεστά σε μια ξεχωριστή μονοκατοικία δεκαετίας ΄30 στο Χαλάνδρι , με μια υπέροχη αυλή , τον καταπράσινο κήπο του , minimal αισθητική και μια άνετη φωτεινή σάλα σε λευκό , μια φωλιά γεύσης για να ανακαλύψεις το fine dining του γνωστού σεφ . Αποφάσισα να επισκεφθώ το εστιατόριο μια καθημερινή για να αποφύγω τον συνωστισμό και να δοκιμάσω με την ησυχία μου τα πιάτα του. Όμως με έκπληξη διαπίστωσα ότι και την πιο άχαρη καθημερινή , τα περισσότερα τραπέζια ήταν κατειλημμένα από νεανικές παρέες, κινέζους τουρίστες αλλά και Αθηναίους. O Έκτορας Μποτρίνι μαζί με τον head chef Νίκο Μπίλλη παρουσιάζουν εδώ μια μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα , όπου οι πολυσύνθετες προσωπικότητες και των δυο συνομιλούν για να καταλήξουν στο πιο γνήσια βιωμένο πιάτο , αποκαλυπτική προσφορά για τον καθένα μας. Menu degustation σε δυο διαφορετικές εκδοχές , τον "Περίπατο" (100 €) και το "Ταξίδι " (145 €) , θα γευτείτε πιάτα με ασύλληπτη δημιουργικότητα, κορυφαίες τεχνικές , premium πρώτες ύλες και με εμφανείς τις επιρροές του σεφ από τις δυο πατρίδες του την Κέρκυρα και την Ιταλία αλλά και του head chef από τον Βόλο. Επέλεξα τον "Περίπατο" και το δείπνο μας  ξεκίνησε  με μια εντυπωσιακή παρέλαση από amuse bouche , αυτά τα λιλιπούτεια , απολαυστικά και παιχνιδιάρικα πιάτα καλωσορίσματος.  Πρώτο στη λίστα το macaron άγριων μανιταριών, μια διακριτική βουκίτσα γεμάτη φινέτσα , γήινα αρώματα του δάσους  και ξηρών καρπών , ακολουθήσε ο γαύρος της Πάρου που μας κέρδισε με  το ελληνικό ταπεραμέντο του και τα σπινθηροβόλα αρώματα των εσπεριδοειδών. Τελευταίο το ντελικάτο καπνιστό χέλι με σαντορινιά φάβα , έφτασε στο τραπέζι μας σαν «μπιζουδάκι» και μας κέρδισε με την γευστική αρμονία των υλικών και τη συμπυκνωμένη νοστιμιά του. 

Who is who :  Ο σεφ Ettore Botrini, ένας Κερκυραίος Ιταλός με μακρά ιστορία στη γαστρονομία, σπούδασε στην Ελβετία και έλαβε εκπαίδευση μαγειρικής σε όλο τον κόσμο. Το 1999 ακολούθησε τον πατέρα του στο διάσημο εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα και το 2011 άνοιξε το εστιατόριο των ονείρων του «Botrini’s» στην Αθήνα. Tο αστέρι Michelin (2014), οι Χρυσοί Σκούφοι που κερδίζει κάθε χρόνο , η εμπειρία και η υψηλή τεχνική του Έκτορα Μποτρίνι καθιστούν το «Botrini’s»  ένα από τα καλύτερα εστιατόρια σε όλη την Αθήνα    Ο head chef Νίκος Μπίλλης γεννήθηκε στο Βελεστίνο και σπούδασε μαγειρική στη Ρόδο. Έχει εργαστεί σε αξιόπιστα εστιατόρια όπως τα Sani Resort’s Water Restaurant, Hydra and Blue Hytra, The Miramar, Le Jardin des Senses, De Librije και Noma. Σήμερα, οδηγεί με πάθος την ομάδα της κουζίνας στο Botrini’s. 

 











          

   


   


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου