Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Για fine dining στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι (Part II)

Για να γοητεύσουν τον εκλεπτυσμένο κυνηγό των γεύσεων ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Νίκος Μπίλλης επένδυσαν στη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα , όπου το φίλτρο του οικείου ανανεώνεται μέσα από ένα μείγμα των βιωμάτων των δυο σεφ και της προσωπικής προσέγγισης σε γνώστες πρώτες ύλες , αλλά και την σύνδεσης τους , πάνω από τη φωτιά , σε κάτι νέο που διευρύνει τους κάλυκες της γεύσης με νέες εκπλήξεις. Το Menu degustation διατίθεται  σε δυο εκδοχές , τον "Περίπατο" (100 €) και το "Ταξίδι " (145 €) , θα γευτείτε πιάτα με ασύλληπτη δημιουργικότητα, κορυφαίες τεχνικές , premium πρώτες ύλες και με εμφανείς τις επιρροές του σεφ από τις δυο πατρίδες του την Κέρκυρα και την Ιταλία αλλά και του head chef Νίκου Μπίλλη από τον Βόλο. Επέλεξα τον "Περίπατο" όπου σας παρουσίασα στο πρώτο μέρος του σημειώματός μου τα πιάτα του καλωσορίσματος , τώρα θα περάσουμε στα υπόλοιπα πιάτα του μενού. 

Ο ξιφίας των ψαράδων της νήσου Έλβα δια χειρός Μποτρίνι : Μαρινάρει ο σεφ το καρπάτσιο ξιφία και το συνδυάζει με μια ραφινάτη κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα ενω προσθέτει από πάνω πικάντικο παγωτό πράσινης πιπεριάς , ένα πιάτο «εμποτισμένο» με την ιστορία των ιδιαίτερων πατρίδων του σεφ της Τοσκάνης και της Κέρκυρας . 

Αρνί γάλακτος με μελιτζάνα και miso συκομαΐδας :  το αρνάκι γάλακτος προέρχεται από φάρμα της Ελασσόνας , μαγειρεύτηκε για 24 ώρες και σερβιρίστηκε με μελιτζάνα  και miso συκομαΐδας (ένα από τα χαρακτηριστικά εδέσματα της Κέρκυρας) που έδωσε την umami γεύση στο πιάτο .

Στα τσιπουράδικα του Βόλου : αυτό το πιάτο ωδή στα τσιπουράδικα του Βόλου αποτελεί έμπνευση του Θεσσαλού σεφ Νίκου Μπίλλη , η ταπεινή παλαμίδα σε πρώτο πλάνο με φασολάκια τουρσί, ταραμά και ξίδι από βερίκοκο.

 

Gastro Esperanto : η πιο γευστική τάρτα κολοκυθιού με σάλτσα από καρίκι Τήνου (ένα τυρί που ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα) , τρούφα και φύλλο λαδιού , πυροδότησε μια γλυκιά εφορία στον ουρανίσκο μας !!!

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα , κακάο Περού και λεμόνι :  σε αυτό το πιάτο ο Έκτορας θυμάται τις ρίζες του και την αγαπημένη του γιαγιά Μαρία-Ρόζα Μποτρίνι . Οι παπαρδέλες με ραγού πάπιας είναι μια σύγχρονη απόδοση ενός αγαπημένου πιάτου του σεφ που έφτιαχνε για αυτόν η γιαγιά του , Oh mama mia….. τι γαστρονομική συγκίνηση ήταν αυτή.

Carbonara  η ιδιόμορφη εκδοχη του Έκτορα :  Από την αποδομημένη καρμπονάρα του ο Έκτορας Μποτρίνι αφαίρεσε τα ζυμαρικά και παιχνίδισε με το κερκυραϊκό νούμπουλο (το πιο φημισμένο αλλαντικό του νησιού) το οποίο μετουσίωσε  σε μια βελούδινη κρέμα με καπνιστό ξιφία και φουντούκια αρωματισμένα με ελληνικό καφέ 

Γλυκό φινάλε : με το «τοπίο των εσπεριδοειδών" που μας έφερε στη μνήμη τα γλυκά του κουταλιού της γιαγιάς , το «Honey bee» που είχε απρόσμενη επιτυχία αφού η πραλίνα καρυδιού, το πορτοκαλί, το μέλι και τα γλυκά μπαχαρικά που επέλεξε ο chef μας έδωσαν ένα γλυκύτατο μελομακάρονο!!!  Για το τέλος έμεινε η ιστορική γαλατόπιτα με μνήμες από την Θεσσαλία , την επεξεργάστηκε διαφορετικά με τα χεράκια του ο Έκτορας Μποτρίνι και μας την παρέδωσε προς τέρψη του ουρανίσκου μας .

Tips :  «BOTRINI’S»  Βασιλέως  Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324 , Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο  19:00 - 24:00 , Κυριακή – Δευτερά: κλειστά.

 

macaron άγριων μανιταριών, μια διακριτική βουκίτσα γεμάτη φινέτσα , γήινα αρώματα του δάσους  και ξηρών καρπών

Τα τσιτσίραβλα Πηλίου είναι ένας σπάνιος μεζές από τα νεαρά βλαστάρια ενός είδους άγριας φιστικιάς , ο Έκτορας εδώ τα έχει κάνει τουρσί

Ταρτάκι με κολιό από την κουζίνα της φτώχιας : Ο κολιός ένα φτηνό ψάρι εκπροσωπεί εδώ τα υποτιμημένα υλικά σ’ ένα πιάτο -αναφορά  στην κουζίνα της φτώχιας (Cucina Povera) . H Cucina Povera αντίστοιχη με την ελληνική κατοχική μαγειρική, έχει τις ρίζες της στην κουζίνα της αγροτικής ιταλικής οικογένειας του 16ου αιώνα που μαστιζόταν από τις στερήσεις.

 

 










Αυτό είναι το υπέροχο καρίκι Τήνου , ένα τυρί που ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα











Στο τέλος μας έδωσαν το μενού του εστιατορίου σ’ ένα καλοφτιαγμένο αντίτυπο , υπογεγραμμένο από τον Έκτορα Μποτρίνι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου