Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Το σουβλάκι και οι σουβλατζήδες ( * του Ηλία Μαμαλάκη - food expert, παρουσιαστή και chef)

 Με  έναν πρόχειρο υπολογισμό σ’ όλη την επικράτεια πρέπει να υπάρχουν πάνω από 100.000 σουβλατζίδικα , τα περισσότερα εξ αυτών αγοράζουν έτοιμα τα υλικά τους (σουβλάκια , γύρo ,  κεμπάπ τζατζίκι σάλτσες κτλ). Κάποια εργοστάσια έχουν ποικιλία από σκευάσματα , τρία  είδη χοιρινά σουβλάκια και αλλά τόσα κοτόπουλο .  Μ αυτόν τον τρόπο ο σουβλατζής διαλέγει την ποιότητα που θέλει , από κει και πέρα άστα να πάμε , ψήστης  και τυλιχτής αποφασίζουν για το τελικό προϊόν .  Άλλοι βαριούνται άλλοι κάνουν μηχανικές κινήσεις και όλοι καμαρώνουν ότι κάνουν το καλύτερο σουβλάκι , μπούρδες, το σουβλάκι θέλει μεράκι υπομονή και επιμονή , η δε πίτα πρέπει να είναι και λαδωμένη και καλά ψημένη . Η ντομάτα ψιλές φέτες μαζί με μπόλικο μαϊντανό και το κρεμμύδι περασμένο από αλμυρό νερό να φύγει η αψάδα και η ελαφρά πικρίλα ,τέλος αλάτι και μπόλικη γλυκιά πάπρικα . Άλλοι τα καταφέρνουν, άλλοι τα κλείνουν , είναι δύσκολη δουλειά και χρειάζεται επιμονή. Τώρα στον τομέα μάρκετινγκ έχουμε το εξής φαινόμενα ή ένα βιντεάκι που θα το φτιάξει ένας φίλος του ιδιοκτήτη και θα είναι άρες μάρες κουκουνάρες ή θα πλησιάσουν τον ιδιοκτήτη παρεούλες από κοριτσόπουλα και θα του προτείνουν για μερικά κατοστάρικα να του φτιάξουν βίντεο , και τα κάνουν και δεν είναι κακά αλλά δεν είναι πειστικά .  Δύο λαμπρές εξαιρέσεις ο Κώστας Αντωνιάδης ή Iκon5 που μπαίνει και σε εστιατόρια και μπαρ και είναι αξιόπιστος , και o θεός των βίντεο ο  φλούτσου φλούτσου που δεν κάνει κριτικές  αλλά και συγκρίσεις μεταξύ μαγαζιών , ορισμένα μαγαζιά τα πάει στον ουρανό και άλλα στον πάτο !!!

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου