Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Καλύβια-Θορικού: Η χασαποταβέρνα του "Κόλλια" προσφέρει εκλεκτή κρεατοφαγία


Info: Δέκα λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας θα βρείτε το χωριό Καλύβια που φημίζεται για δυο πράγματα , για τα νόστιμα αγγουράκια που παράγει και τις  ακαταμάχητες χασαποταβέρνες  . Καθώς πλησιάζεις  στη κεντρική πλατεία του χωριού  η μυρωδιά του ψημένου κρέατος  από τις σούβλες που γυρίζουν σου «σπάει» τη μύτη  .Εκεί στη Πλατεία Ευαγγελιστρίας  βρίσκεται η χασαποταβέρνα του  "Κόλλια" που προσφέρει ποιοτική κρεατοφαγία από το 1930 . Εκλεκτή ποιότητα, άψογη εξυπηρέτηση και  τιμές φιλικές είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του "Κόλλια"  . Αρνάκια, κατσικάκια, κοντοσούβλι ,κοκορέτσι και γουρουνοπούλες γυρίζουν στις σούβλες , μοσχαρίσιες  μπριζόλες , σταβλίσιες  σε extra εκδοχή , φιλετάκια , παϊδάκια,  πανσέτες, μπριζολάκια,  μπιφτέκια και λουκάνικα έχουν την τιμητική τους κάθε μέρα στον «Κόλλια» .Μέχρι να ετοιμαστούν τα λαχταριστά κοψίδια που θα ευφράνουν τους ουρανίσκους μας ξεκινήσαμε το δείπνο με τα συνοδευτικά πιάτα , τυροκαυτερή χειροποίητη , χωριάτικη σαλάτα , πατάτες κομμένες στο χέρι , αφράτο ζυμωτό χωριάτικο ψωμί και άγρια χόρτα . 

Its a meat time now ……..
 
Τα κρέατα σερβίρονται στο τραπέζι και το meat party  ξεκινά …… το τεράστιο μπιφτέκι του είναι ξεχωριστό και αποτελεί το δυνατό χαρτί του μαγαζιού , φτιάχνεται από μοσχαρίσιο κιμά που κόβεται τη στιγμή της παραγγελίας και ζυμώνεται με ντομάτα και  μπαχαρικά χωρίς να προσθέτουν καθόλου ψωμί. Η σταβλίσια μπριζόλα του  επική , τα παϊδάκια του  αποκάλυψη , τρυφερό κρέας, ζουμερό ψήσιμο και λιγοστό λιπάκι ,το κοκορέτσι του αριστοτεχνικό είχε πιάσει από πάνω μια τραγανή και νοστιμότατη κρούστα , η χοιρινή μπριζόλα απλά ξεχωριστή το μυστικό της νοστιμιάς της βρισκόταν  στο εξαιρετικό ψήσιμο της , το κατσικάκι  στη σούβλα κόλαζε ακόμη και τον άγιο με την ολόχρυση και τραγανή πετσούλα του  . Η κάβα του  είναι ίσως το πιο αδύναμο σημείο του , διαθέτει μόνο χύμα κρασί  από τη περιοχή των Μεσογείων , και αποστάγματα , τσίπουρο "Τσιλιλή" και  ούζο "Πλωμαρίου" .
Μετά το τέλος του γεύματος καταφθάνει το επιδόρπιο, είναι ένα μεγάλο πήλινο δοχείο  με παραδοσιακό αιγοπρόβειο γιαούρτι ( σκληρό σαν βούτυρο) και γλυκά του κουταλιού !!! 
Tips : Πλατεία Ευαγγελιστρίας ,  Καλύβια Θορικού, Τηλ: 22990 48242

 




 




 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου