Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Βρήκαμε τον αρτίστα κρεοπώλη Dario Cecchini στο μικρό Πανζάνο της Τοσκάνης που ανέδειξε τη μπριζόλα bistecca fiorentina παγκοσμίως { Traveling with taste as our guide : Panzano -Tuscany }

Θα πρέπει να επισκεφτείτε το Panzano της  Τοσκάνης (βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια της Φλωρεντίας) για να συναντήσετε τον αρτίστα-κρεοπώλη  Dario Cecchini ,
ιδιοκτήτη της «Antica Macelleria Cecchini» που επιδεικνύει  στο κόσμο την τέχνη του και τις κοπές γύρω από τις μοσχαρίσιες μπριζόλες . Ο Dario  Cecchini γεννήθηκε στο χωριό Panzano  και είναι κρεοπώλης,  όγδοης γενιάς , αφού σπούδασε κτηνιατρική  στο πανεπιστήμιο της Πίζας , αναγκάστηκε ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα  του να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση . Ο Dario εκτός από δημιουργικός κρεοπώλης  είναι και υπέροχος  μάγειρας , αλλά και ένας  showman με πολλές ενέργειες  και δράσεις για την προώθηση των παραδοσιακών  τροφίμων του Panzano  . Το πάθος του Cecchini για το κρέας και τις παραδόσεις της πατρίδας του όχι μόνο τον έκανε διάσημο παγκοσμίως, αλλά τον έπεισε να ανοίξει και εστιατόριο όπου έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο την μοσχαρίσια μπριζόλα  bistecca fiorentina . Το κατάστημά του η  «Antica Macelleria Cecchini»  είναι ένα παλιομοδίτικο κρεοπωλείο που βρίσκεται  στο Panzano μια ιστορική, ειδυλλιακή και πέτρινη πόλη (που βρίσκεται ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Σιένα) και κρέμεται ψηλά σε μια κορυφογραμμή, όπου τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου αποκαλύπτουν τους υπέροχους καταπράσινους λόφους  που είναι γεμάτοι από  ελιές και  κυπαρίσσια . 

Εκεί λοιπόν δέχεται τους πολυπληθείς επισκέπτες που συρρέουν από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν την μπριζόλα bistecca fiorentina που  την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο και  κατάφερε να βάλει το μικρό χωριό του στο γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης . Η τιμή  της στο εργαστήριο του Dario Cecchini είναι  50 ανά άτομο συμπεριλαμβανομένου και του κρασιού , μπορείτε επίσης να φέρετε το δικό σας κρασί χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση. Ο φιλόξενος χώρος του Ντάριο είναι ανοιχτός κάθε μέρα για μεσημεριανό γεύμα στις  1 και για δείπνο στις 8

 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου