Θα πρέπει να επισκεφτείτε το Panzano της Τοσκάνης (βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια
της Φλωρεντίας) για να συναντήσετε τον αρτίστα-κρεοπώλη Dario Cecchini ,
Εκεί λοιπόν δέχεται τους πολυπληθείς επισκέπτες που
συρρέουν από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν την μπριζόλα bistecca fiorentina που την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο
και κατάφερε να βάλει το μικρό χωριό του στο γαστρονομικό χάρτη της
Ευρώπης . Η τιμή της στο εργαστήριο του Dario Cecchini είναι 50 € ανά άτομο συμπεριλαμβανομένου
και του κρασιού , μπορείτε επίσης να φέρετε το δικό σας κρασί χωρίς καμιά
επιπλέον χρέωση. Ο φιλόξενος χώρος του Ντάριο είναι ανοιχτός κάθε μέρα για
μεσημεριανό γεύμα στις 1 και για δείπνο στις 8 .
ιδιοκτήτη της «Antica Macelleria Cecchini» που επιδεικνύει στο κόσμο την τέχνη του και τις κοπές γύρω
από τις μοσχαρίσιες μπριζόλες . Ο Dario Cecchini γεννήθηκε στο
χωριό Panzano και είναι
κρεοπώλης, όγδοης γενιάς , αφού σπούδασε
κτηνιατρική στο πανεπιστήμιο της Πίζας ,
αναγκάστηκε ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση .
Ο Dario εκτός από
δημιουργικός κρεοπώλης είναι και υπέροχος μάγειρας , αλλά και ένας showman με πολλές
ενέργειες και δράσεις για την προώθηση
των παραδοσιακών τροφίμων του Panzano . Το πάθος του Cecchini για το κρέας και
τις παραδόσεις της πατρίδας του όχι μόνο τον έκανε διάσημο παγκοσμίως, αλλά τον
έπεισε να ανοίξει και εστιατόριο όπου έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο την
μοσχαρίσια μπριζόλα bistecca
fiorentina . Το κατάστημά του η «Antica Macelleria Cecchini» είναι ένα παλιομοδίτικο κρεοπωλείο που βρίσκεται στο Panzano μια ιστορική,
ειδυλλιακή και πέτρινη πόλη (που βρίσκεται ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Σιένα)
και κρέμεται ψηλά σε μια κορυφογραμμή, όπου τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου
αποκαλύπτουν τους υπέροχους καταπράσινους λόφους που είναι γεμάτοι από ελιές και
κυπαρίσσια .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου