Ο Βενέτης Κυρλής είναι ένας
εμπνευσμένος chef μα και συνάμα "μπαρουτοκαπνισμένος"
αφού κατάφερε να επιβιώσει και να εξελιχθεί στην σκληρή πιάτσα της αθηναϊκής
μαγειρικής τέχνης . Δούλεψε σε πολλά εστιατόρια του λεκανοπεδίου , συνέχισε στη
Μύκονο και τον χειμώνα του 2015 αποδεχόμενος την
πρόταση του Στέργιου Πλασάτη έρχεται στη Καβάλα για να βάλει τη δημιουργική του
πινελιά στη κουζίνα του «Τσαλαπετεινού» φτιάχνοντας ένα
μενού που ισορροπεί θαρραλέα με τις
παραδοσιακές γεύσεις του street food από την μια και την υψηλή γαστρονομία από την
άλλη . Ο Βενέτης Κυρλής ανανεώνει το
μενού κάθε τρεις μήνες ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών , δίνοντας
πάντα προτεραιότητα στα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας και γενικότερα της
Ελλάδας. Όλα προέρχονται από μικρούς παραγωγούς που έχουν ως δεδομένο την
ποιότητα στη παραγωγή των προϊόντων τους , δεν φαντάζεστε τι θα βρείτε
ανοίγοντας το ψυγείο και τα ντουλάπια στη κουζίνα του Βενέτη , κασέρι και
γραβιέρα από τη Σαμοθράκη , κοζανίτικο μανούρι από γίδινο γάλα , κασέρι Ξάνθης
, τραχανά Λήμνου , φασόλια και ρύζι Χρυσουπόλεως , παστουρμά Καβάλας , καβουρμά
Θράκης , πατάτες Καβάλας , αυγά
Παγγαίου και θαλασσινά από τον κόλπο της
Καβάλας. Αυτές τις μέρες ο Βενέτης Κυρλής ολοκλήρωσε την
αλλαγή του μενού και έχει έτοιμα τα νέα πιάτα που θα ευφράνουν τους ουρανίσκους
μας την άνοιξη και το καλοκαίρι που πλησιάζει!!! Έχουμε και λέμε λοιπόν….. pao pad με
χοιρινό , γαρίδες και πικάντικες πίκλες , καβουρντισμένο κούς-κούς με
γαρίδες και πέστο μάραθου, κοτόπουλο με
σάλτσα φυστικοβούτυρου , κινόα με λαχανικά , τόνο με σόγια εσπεριδοειδών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου