Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Κελάρι-Διαλεκτό (επαρχία Νέστου) : Δοκιμάζουμε το merlot του Γιάννη Αποστολίδη

Info : Το Κελάρι Διαλεκτό δημιουργήθηκε το 2007 στο  ομώνυμο γραφικό πετρόκτιστο  χωριό του  νομού Καβάλας , οι διαλεκτοί βιολογικοί αμπελώνες της οικογένειας Αποστολίδη απλώνονται στις υπώρειες του Μακεδονικού όρους Λεκάνη, στα σύνορα με τον ποταμό Νέστο και τη Θράκη, σε υψόμετρο 350 μέτρων .Το κτήμα  διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές και αυτόματη γραμμή εμφιάλωσης.  Λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης βρίσκεται το πέτρινο κελάρι, όπου ωριμάζουν και παλαιώνουν τα κρασιά μέσα σε δρύινα βαρέλια σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Στο χώρο αποθήκευσης τα εμφιαλωμένα κρασιά ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες.

TEST WINE : Το merlot είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ερυθρές ποικιλίες διεθνώς , που δίνει μαλακά κι ευγενικά κρασιά, με καλές δυνατότητες παλαίωσης . Το συγκεκριμένο κρασί του Γιάννη Αποστολίδη προέρχεται  από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και  ωρίμασε για 12 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια. Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και προσφέρει  έντονο χαρακτήρα μαύρων φρούτων όπως κεράσι , φράουλα ,δαμάσκηνο . Στη γεύση είναι ισορροπημένο μεταξύ των τανινών και της λιπαρότητας.

Γευστικοί συνδυασμοί : Το merlot ταιριάζει αρμόνικα με τα περισσότερα πιάτα της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας , όπως ζυμαρικά με πληθωρικές σάλτσες , ελαφριά κρεατικά  χοιρινό , μοσχάρι και κοτόπουλο . Βέβαια αγαπάει  και το  burger με τα καραμελωμένα κρεμμύδια , το λιωμένο τσένταρ και το μπέικον !!!  Είναι όμως ιδανικό και για πιάτα της ασιατικής κουζίνας , όπως η πάπια Πεκίνου ,το χοιρινό με  noodles  και η σούπα  ramen .

Θερμοκρασία σερβιρίσματος :  18ο C

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου