Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ταξιδεύουμε με οδηγό τη γεύση : Στη παραμυθένια Χαϊδελβέργη !!! (Traveling with taste as our guide : Heidelberg )

Αυτή η πόλη κλέβει καρδιές…..είναι ρομαντική , ατμοσφαιρική  και η  έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας. H Χαϊδελβέργη είναι φωλιασμένη στις όχθες του ποταμού Neckar , ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους και προσφέρει στον επισκέπτη ένα μείγμα μεσαιωνικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Η γαστριμαργική σκηνή της πόλης είναι εξίσου εντυπωσιακή με την αισθητική της , θα βρείτε πολυτελή εστιατόρια που προσφέρουν διεθνή κουζίνα, μέχρι παραδοσιακές pub όπου θα βρείτε νόστιμα παραδοσιακά πιάτα της γερμανικής κουζίνας . Στη καρδιά της παλιάς πόλης θα βρείτε τη μεγαλύτερη και πιο πρωτότυπη ποικιλία σνίτσελ από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο μοντέρνες συνταγές. Το κότσι είναι ένα άλλο αγαπημένο φαγητό των Γερμανών εδώ , σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε μαγειρεμένο με μαύρη μπύρα και κόκκινο λάχανο, είναι νοστιμότατο και θα το βρείτε σε μια ιστορική ταβέρνα του 18ου αιώνα που ονομάζεται «Zum Roten Ochsen» και βρίσκεται στον μεγάλο πεζόδρομο της πόλης . Υπάρχουν όμως και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ που αξίζει να δοκιμάσετε όπως το σουκρούτ (μαγειρεμένο λάχανο), τα φιλέτα μοσχαριού με σάλτσα κρασιού , τα τρυφερά φιλετάκια χοιρινού (rump steaks) και το νοστιμότατο λουκάνικο που το τυλίγουν στο στομάχι του χοίρου και το σερβίρουν με ξινό λάχανο. Συνοδέψαμε τα πιάτα μας με μπύρες της περιοχής , ξεχωρίσαμε όμως τις χειροποίητες μπύρες Vetter που παρασκευάζονται στο ομώνυμο ζυθοποιείο της πόλης το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου μεταξύ "Heiliggeistkirche" και "Alte Brücke". Θα κλείσετε το γεύμα σας με το παραδοσιακό  γλυκό Appfestrudel , το στρούντελ μήλου παρασκευάζεται με σφολιάτα ή με ζύμη για στρούντελ . Η ιστορία λέει, ότι η παλαιότερη συνταγή αυτού του γλυκού χρονολογείται από τον 16ο αιώνα σε ένα χειρόγραφο που φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη της Βιέννης.

  

  

      

H παλιά ταβέρνα της πόλης  «Zum Roten Ochsen»



Karpfen= το ποταμίσιο ψάρι της Γερμανίας που το κάνουν ένα τραγανότατο μεζέ


Schäufele=χοιρινή ωμοπλάτη με πατατόμπαλα

 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου