Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ράμεν : Ο παραδοσιακός ιαπωνικός ζωμός (συνταγή από τους μάγειρες Δημήτρη και Άκη Παπαγιάννη)

 Το Ramen (ράμεν) είναι ο παραδοσιακός ιαπωνικός ζωμός , μια γαστρονομική εμπειρία με αρώματα της Άπω Ανατολής και η επιτομή της πέμπτης γευστικής αίσθησης του Umami (γλυκό, ξινό, πικρό, αλμυρό & ουμάμι) . Διαβάζοντας τη σχετική βιβλιογραφία οι πηγές αναφέρουν πως οι Ιάπωνες το πήραν από τους Κινέζους.

Τα  Υλικά μας : 1,5 κιλό πανσέτα , 7 μανιτάρια λεντινούλα , 2 φρέσκα κρεμμύδια , 1κ.γ. κουρκουμά , 4 αυγά ,αλάτι , πιπέρι σάλτσα σόγιας 10ml , 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο , 1 πιπεριά τσίλι , κόλιανδρο ,1καρότο , σουσάμι 20γρ μιριν + Σακε 250ml  ,1 σακουλάκι Μίσο , 3 φύλλα Κινέζικο λάχανο , 3 γρ καστανή ζάχαρη, 10ml ηλιέλαιο , 1 σακουλάκι noodles , 1,5 λίτρο νερό .

Εκτέλεση:  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο  βαθμούς. Χαράζουμε την επιφάνεια της πανσέτας σε τετράγωνα ,πασπαλίζουμε με κουρκουμά , αλάτι , πιπέρι και σόγια και την σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου πάρει καραμελωμένο χρώμα Εν συνεχεία την αφαιρούμε από το τηγάνι προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη πάνω στην πανσέτα μας και την τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και μισό μισό νερό και σάκε μέχρι να φτάσει στο 1/3 της πανσέτας Στην κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας προσθέτουμε το μιρίν , το σάκε το λάχανο την σάλτσα σόγιας το ρυζόξυδο , ζωμό ψαριού και ζωμό αρνιού , τα μανιτάρια (εφόσον τα έχουμε μουλιάσει) το τζίντζερ και το Μίσο . Βράζουμε 4 αυγά για 6 λεπτά και τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός ενώ βράζουμε και τα noodles όσο μας προτείνει ο κατασκευαστής. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά το φρέσκο κρεμμύδι , κόβουμε το καρότο σε παπαρδέλες με την βοήθεια ενός πίλερ και καβουρδίζουμε το σουσάμι . Εφόσον γίνει και η πανσέτα μας μετά από 50 λεπτά μαγείρεμα , την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε στα 4 και το κάθε κομμάτι από αυτά το κόβουμε σε ταλιάτα και στήνουμε το πιάτο μας .

 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου