Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Μια επετειακή (Russian) «Imperial Stout» από την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης «Sknipa» που μπορεί να ωριμάσει στο κελάρι σας για μια δεκαετία!!!

Κατ’ αρχάς Είναι μια after dinner  "Imperial Stout" που ζύμωσαν οι ιδιοκτήτες της Πρότυπης Μικροζυθοποιίας  Θεσσαλονίκης. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η μπύρα αυτή παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία για τον τσάρο Peter the Great !!! Είναι μια αρωματισμένη, σκουρόχρωμη μπίρα που διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ισορροπιών γεύσης και αρωμάτων και με υψηλότερο αλκοόλ από τις παραδοσιακές αγγλικές stouts. Αυτές οι μπύρες έχουν γεύσεις και γλυκά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, καφέ και μαύρης σοκολάτας.

Χαρακτηριστικά  Είναι η τέλεια μπύρα επιδόρπιο  μετά το δείπνο, μην σας ξεγελάσει η ελαφριά γλυκόπικρη γεύση της , γιατί η μπύρα αυτή είναι για δυνατά ποτήρια μια και η περιεκτικότητα της σε αλκοόλ φτάνει του 12% βαθμούς .Είναι κρεμώδης στο στόμα , με μεγάλη επίγευση και πλούσια αρώματα σοκολάτας εσπρέσο και φρούτων του δάσους . Σερβίρετε ιδανικά στους 13-16ο C , ενώ έχει την δυνατότητα ωρίμανσης για πολλά χρόνια στο κελάρι μια κι αυτή η μπύρα εξελίσσεται όσο μένει μέσα στη φιάλη . Επέλεξα να δοκιμάσω την μεγάλη "Imperial Stout" και έκανα το λάθος να την πιώ  μόνος μου οπότε καταλαβαίνετε τι έγινε μετά ζαλίστηκα αρκετά .

Συνδυάσαμε Τα πλούσια και πολύπλοκα αρώματα της «Imperial Stout» με την εξαιρετική Γαλλική σοκολάτα Βαρονά (Valrhona) μια σοκολάτα υψηλής ποιότητας με ισορροπημένη μεστή γεύση. Η δεύτερη επιλογή μας ήταν το εξαίσιο τρουφάκι του ζαχαροπλαστείου  “Charlotte” που περιέχει δυο γεύσεις της γαλλικης σοκολάτας Βαρονά , την Guanaja με 70% περιεκτικότητα σε κακάο και την Caraibe με 66% , φίνο πευκόμελο Θάσου και απαλές υφές από πιπεριά τσίλι. 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου