Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Χαβίτς με crispy προσούτο και κρουτόν (συνταγή απο την Μαρία Παυλίδου)

 Τα  Υλικά μας : 1 λίτρο νερό , 1/3  αγελαδινό βούτυρο , 2 κούπες καλαμποκίσιο αλεύρι (φούρνικον) , αλάτι , πιπέρι , πάπρικα , 3 φέτες προσούτο , 3 φέτες ψωμιού για το κρουτόν (θα ήταν καλύτερα να είναι μπαγιάτικο)

Εκτέλεση:  1 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1,5 λίτρο νερό προσθέτοντας 1,5 κ.γ. αλάτι , 1,5 κ.γ. πιπερι  2  Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 κούπες καλαμποκίσιο αλεύρι και ανακατεύουμε με κρύο νερό μέχρι να γίνει αραιός χυλός 3 Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυλό στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει ανακατεύοντας συνέχεια. Τσιγαρίζουμε το αγελαδινό βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά . 4 Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και το  χαβίτσ’ είναι έτοιμο 5 Νωρίτερα είχαμε  ζεστάνει  το φούρνο στους 200 βαθμούς και για 15 λεπτά ψήσαμε το προσούτο και φρυγανίσαμε  τα κυβάκια του ψωμιού. 6 Σερβίρουμε στο πιάτο και τοποθετούμε στο κέντρο το crispy προσούτο και τα κρουτόν ενώ πασπαλίζουμε από πάνω με γλυκιά πάπρικα.

 Τι είναι το φούρνικο αλεύρι : Οι σπόροι του καλαμποκιού τοποθετούνται σε ταψί και φουρνίζονται, για να στεγνώσουν καλά και να ξεραθούν. Έπειτα αλέθονται στο μύλο , κοσκινίζονται και το αλεύρι που μας δίνει το κοσκίνισμα, είναι το «φούρνικον» αλεύρι. Με τον τρόπο αυτό το αλεύρι αποκτά μια πιο μεστή γεύση.

 

* Η Μαρία Παυλίδου είναι τελειόφοιτη του Δημοσίου ΙΕΚ μαγειρικής, αυτήν την εποχή εργάζεται στη κουζίνα του ξενοδοχείου «Γαλαξίας».


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου