☛ Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας είναι επικεφαλής εταίρος του σχήματος, του προγράμματος Leader , με τίτλο «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της περιοχής παρέμβασης» . Σκοπός του είναι να αναδείξει όλα τα τοπικά προϊόντα στη περιοχή της Δράμας, να τα συνδέσει με την εποχή του Διονύσου, την παρουσία του στη περιοχή και την επιρροή του στη γαστρονομία. Έτσι προχωρά στη δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας της Δράμας και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον μέσα από τα προϊόντα που παράγονται στη περιοχή ☛ Η πρώτη εκδήλωση αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και είχε ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω ενός «Διονυσιακού Menu» το οποίο επιμελήθηκε ο μάγειρας Τζόναθαν Χάρνεττ (από το master chef) και παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένο αριθμό καλεσμένων (δημοσιογράφοι γαστρονομικών εντύπων και εφημερίδων , επιχειρηματίες, πολιτικοί ). Οι καλεσμένοι γεύτηκαν τα κρασιά του Δραμινού αμπελώνα σε συνδυασμό με το μενού που ετοίμασε ο Τζόναθαν από τα προϊόντα της περιοχής , ήταν ένα ξεχωριστό food and wine pairing που άρεσε σε όλους τους προσκεκλημένους ☛ Το διήμερο που ακολούθησε έλαβε χώρα ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας μπροστά από τις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ με περίπτερα παραγώγων του Νομού και με τον μάγειρα Jonathan Harnett να μαγειρεύει πιάτα της ελληνικής και τοπικής κουζίνας. Την Κυριακή ο Τζόναθαν σε συνεργασία με έναν πολιτιστικό σύλλογο της Δράμας προχώρησαν στην παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων της ποντιακής και της θρακιώτικης κουζίνας τα οποία τίμησαν δεόντως οι επισκέπτες ☛ Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου