Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Zubeyir Ocakbasi : Όλα γύρω από τη σχάρα !!!

Το εστιατόριο « Zubeyir Ocakbasi» στεγάζεται από το 2006 σ’ ένα διώροφο ιστορικό κτίριο στα στενοσόκακα της Istiklal Cadessi . Για να το βρείτε πρέπει να περπατήσετε μέχρι το τέλος της οδού Bekar, η οποία συνδέεται με τον μεγάλο πεζοδρόμο της Istiklal. Στο σημείο που ο δρόμος συνδέεται με το Tarlabaşı θα δείτε απέναντι το  διώροφο «Zübeyir Ocakbaşı» . Την παράσταση κλέβει η μακρόστενη χάλκινη εστία (ocakbasi) στην οποία ψήνονται εκλεκτά κρεατικά στα κάρβουνα πριν φτάσουν στο τραπέζι ζουμερά και καλοψημένα. Για να απολαύσετε πραγματικά τη μαγεία του γεύματος αξίζει να ζητήσετε από τον σερβιτόρο να σας βάλει να καθίσετε γύρω από αυτήν την παραδοσιακή ψησταριά και να παρακολουθήσετε τον τεχνίτη πως παρασκευάζει και ψήνει τα κεμπάπ , ενώ θα γαργαλάει απαλά τα αυτιά σας το τσιτσίρισμα από το ψήσιμο τους . Ο ιδιοκτήτης Zubeyir Usta (σεφ) είναι παρών στο εστιατόριό τις περισσότερες μέρες, ετοιμάζοντας/μαγειρεύοντας το κρέας και το κεμπάπ και συζητώντας με τους πελάτες. 

Το «Zübeyir Ocakbaşı» προσφέρει τρεις διαφορετικούς τύπους κεμπάπ , αυτό των Αδάνων της Urfa, και το Beyti που προσφέρεται με άφθονη ντομάτα και σάλτσα γιαουρτιού . Ξεχώρισα όμως το Ciğer sis (συκώτι σουβλάκι) και το Kuzu sis (αρνίσιο σουβλάκι) . Προτείνουμε να δοκιμάσετε την Gavurdağı salatası (ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα με ξηρούς καρπούς και σιρόπι ροδιού) , közde patlıcan ezme (ψητή μελιτζανοσαλάτα), semiz otu (γλιστρίδα σαλάτα), kabak ezmesi (αλοιφή κολοκυθιού). Στα περισσότερα εστιατόρια απαγορεύεται το αλκοόλ για θρησκευτικούς λόγους , εδώ όμως στο « Zubeyir Ocakbasi» θα βρείτε πολύ καλή ρακή και παγωμένες μπίρες Efes Pilsen .

Info : Istiklal Caddesi, Bekar Sokak 28, Τηλ: +90 212 293 3951

Πως θα πάτε : Με το τραμ στο Kabataş και από εκεί με το τελεφερίκ στη πλατεία Ταξίμ  

Ώρες λειτουργίας : Από το μεσημέρι έως τη 1 το πρωί  

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου