Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Meet the locals : Τα αμυγδαλωτά της Μυκόνου

  Δοκιμάσαμε τα νοστιμότατα  αμυγδαλωτά του Σκαρόπουλου (μοιάζουν με μακρόστενο κουραμπιέ) που άφησαν εποχή στη Μύκονο από την δεκαετία του ’20 , σήμερα το ζαχαροπλαστείο Ματσούκα συνεχίζει αυτή την γλυκιά παράδοση . Είναι χαρακτηριστικό γλυκό των Κυκλάδων , τα μυκονιάτικα όμως διαφέρουν από τα υπόλοιπα γιατί είναι ψητά. Στη Μύκονο τα αμυγδαλωτά φτιάχνονται με αλεσμένο αμύγδαλο, αυγά, ζάχαρη και έχουν έντονο άρωμα πικραμύγδαλου. Φουρνίζονται για λίγο , ραντίζονται στη συνέχεια με ανθόνερο και τοποθετούνται για μια εβδομάδα στις μόστρες για να στεγνώσουν, στο τέλος αχνίζονται και συσκευάζονται. Έχουν τραγανό περίβλημα και μας κερδίζουν από την πρώτη μπουκιά, με το αμύγδαλο και το άρωμα ανθόνερου να πλημμυρίζει τον ουρανίσκο μας.

Tips : Τα αμυγδαλωτά Σκαρόπουλου θα τα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο «Ματσούκα» στην επαρχιακή οδό Μυκόνου-'Ανω Μεράς , ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ , τηλέφωνο: 2289 023181 .

   








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου