Η αγάπη των γειτόνων μας για το συκώτι φτάνει στα όρια της λατρείας , η Ανδριανούπολη δικαίως θεωρείται ως η πρώτευσα του συκωτιού με τα αμέτρητα δεκάδες τζιερτζίδικα να λειτουργούν στους δρόμους και τα στενοσόκακα της . Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η πόλη είναι ένα απέραντο τηγάνι και ροδοκοκκινίζει τα περίφημα λεπτοκομμένα τζιέρια . Βρήκαμε όμως και στην Κωνσταντινούπολη καλό τζιέρι ύστερα από αρκετές ημέρες αναζήτησης , πρόκειται για ένα μικρό μαγαζάκι που δεν θα σας γεμίσει το μάτι , πρόκειται για το «Can Ciger» που βρίσκεται στη συνοικία Μπεσίκτας , φτιάχνει αριστοτεχνικά το συκώτι , είναι καλοψημένο , τραγανό και δεν έχει την έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά του .
Πως το μαγειρεύουν : Κόβουν το συκώτι σε λεπτές λωρίδες σαν “φυλλαράκια” , το καθαρίζουν τελείως από τις φλέβες και το αίμα , το αλευρώνουν ελαφρά και το τηγανίζουν για λίγο σε άφθονο καυτό σπορέλαιο . Όταν τηρείται το παραπάνω τελετουργικό τότε να είστε σίγουροι ότι θα φάτε ένα υπέροχο συκωτάκι , λεπτοκομμένο, τραγανό και χωρίς ίνες .
Tips : «Can Ciger» , Barbaros Bulvari 25 , Μπεσίκτας , Κωνσταντινούπολη , τηλ: 2122602154 , λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9:30 το βράδυ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου