Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Κωνσταντινούπολη : Για νόστιμο και τραγανό τζιέρι θα πάτε στο “Can Ciger” στη συνοικία Μπεσίκτας

Η αγάπη των γειτόνων μας για το συκώτι φτάνει στα όρια της λατρείας , η  Ανδριανούπολη δικαίως  θεωρείται ως η πρώτευσα του συκωτιού με τα αμέτρητα δεκάδες  τζιερτζίδικα  να λειτουργούν στους  δρόμους και τα στενοσόκακα της . Δεν θα ήταν  υπερβολή  να πούμε  πως η πόλη είναι ένα απέραντο τηγάνι και ροδοκοκκινίζει τα περίφημα λεπτοκομμένα τζιέρια . Βρήκαμε όμως και στην Κωνσταντινούπολη καλό τζιέρι ύστερα από αρκετές ημέρες αναζήτησης , πρόκειται για ένα μικρό μαγαζάκι που δεν θα σας γεμίσει το μάτι , πρόκειται για το «Can Ciger»  που βρίσκεται στη συνοικία Μπεσίκτας  , φτιάχνει αριστοτεχνικά το συκώτι , είναι καλοψημένο , τραγανό και δεν έχει την έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά του .

Πως  το  μαγειρεύουν : Κόβουν το συκώτι σε  λεπτές λωρίδες σαν “φυλλαράκια” , το καθαρίζουν τελείως από τις φλέβες και το αίμα , το αλευρώνουν  ελαφρά και το  τηγανίζουν  για λίγο  σε άφθονο καυτό  σπορέλαιο . Όταν τηρείται  το  παραπάνω  τελετουργικό τότε να είστε σίγουροι ότι θα φάτε ένα  υπέροχο συκωτάκι , λεπτοκομμένο, τραγανό και χωρίς ίνες .

Tips : «Can Ciger» , Barbaros Bulvari 25 , Μπεσίκτας , Κωνσταντινούπολη ,  τηλ: 2122602154 , λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9:30 το βράδυ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου