Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

“Art de Cuisine” : Αξεπέραστα πιάτα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας από τον Δημήτρη Δοξάκη


Όταν επισκέπτομαι την Brasserie “Art de Cuisine” πάντα φέρνω στο νου μου την επίκαιρη φράση που είπε ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας Τζώρτζ Όργουελ «Η κοιλιά προηγείται της ψυχής» , θεωρώ πως αυτή η ολοκληρωμένη φράση πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα κάδρα  με τα ευφάνταστα  αποφθέγματα που φιλοξενεί το εστιατόριο στους χώρους του . Ο Δημήτρης Δοξάκης αφού ανακαίνισε το χώρο του στη καρδιά της πόλης  ανανέωσε παράλληλα και την κουζίνα του με αξεπέραστα πιάτα της  μεσογειακής  κουζίνας . Εξέχουσα θέση κατέχουν τα πιο εμβληματικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας , tortelloni με κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, κουλίς κόκκινης πιπεριάς και ντοματίνια , πέννες με κοτόπουλο, σάλτσα mascarpone και μπρόκολο , pasta “Αrrabbiata” με φρέσκια σάλτσα ντομάτας , σκόρδο, chilli , βασιλικό & παρμεζάνα. Το risotto και το κριθαρότο στα χέρια του Δημήτρη Δοξάκη μετουσιώνονται σ’ ένα απολαυστικό ταξίδι πληθωρικών γεύσεων και αρωμάτων  , όπως το κρεμώδες ριζότο VIP με κοτόπουλο, κολοκύθι, πελτέ μανταρινί και γύρη , το ονειρικό ριζότο al funghi με φρέσκα μανιτάρια, κρεμμύδι εσαλότ, σκόρδο & λάδι τρούφας , το αρωματικό ριζότο με φρέσκα μανιτάρια ημέρας & λάδι λευκής τρούφας , και τέλος το risotto με κολοκύθα , σύγκλινο Μάνης και ελληνικές πινελιές . Βέβαια παρούσα είναι και η ελληνική κουζίνα με αγαπημένα πιάτα όπως το μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά & ρύζι , τα σουτζουκάκια που αγαπώ με σάλτσα ντομάτας & φρέσκο θυμάρι , το χοιρινό σιγομαγειρεμένο σε γιαούρτι που συνοδεύεται από αρωματικό ρύζι και η παραδοσιακή κρητική οσπριάδα (ή παλικαριά στη ντοπιολαλιά του νησιού) που φτιάχνεται από δεκατρία διαφορετικά όσπρια . Τα burger που φτιάχνει ο Δημήτρης Δοξάκης είναι καλοφτιαγμένα , ισορροπημένα σε οξύτητες και juicy , η μοναδική μου ένσταση είναι στο τσαπατσούλικο στήσιμο του πιάτου . Δοκιμάσαμε και μας άρεσαν το the president burger” με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά black angus , κατσικίσιο τυρί chevre, μανιτάρια σχάρας, ρόκα, pickled onion , το  the taxi driver burger”  με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά black angus , cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια & smoked chili mayo  και το the Greek burger”  με μπιφτέκι black angus , ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι & σως φέτα. Αναζητείστε όμως και τα καθημερινά Lunch Deals που περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα γεύματα και βαρελίσια μπύρα μόνο με 15 Ευρώ.

Tips :  Βενιζέλου 29, Καβάλα, Καβάλα , τηλ: 2510 837048 , e-mail :artdecuisine@msn.com



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου