Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Στα «Βράχια της Πειραϊκής» για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά


Info : Μια από τις παλαιότερες ψαροταβέρνες της Πειραϊκής, βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους στο Πειραιά , οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της κατάγονται από τη Κάλυμνο και κατέχουν την θαλασσινή νησιώτικη κουλτούρα σε βάθος , μαγειρεύουν  εξαιρετικές θαλασσινές λιχουδιές χρησιμοποιώντας άριστες πρώτες ύλες . Εδώ στα «Βράχια της Πειραϊκής» τα πιάτα πάνε και έρχονται ενώ τα καραφάκια ανεβάζουν το κέφι στο ζενίθ , το αιθέριο τηγάνι δουλεύει πυρετωδώς τροφοδοτώντας τα τραπέζια με ξεχωριστές γεύσεις , γαύρο….αθερίνα….σιμιακό γαριδάκι….. καλαμαράκι…. μπακαλιάρο σκορδαλιά κα . Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού το «σπινιάλο» , είναι οι φούσκες της θάλασσας  που τις διατηρούν για καιρό στο μπουκάλι οι Καλύμνιοι ψαράδες , το πετυχαίνουν αυτό αφήνοντας τη φούσκα να βγάλει το θαλασσινό νερό μέσα στο μπουκάλι ενώ στη συνέχεια προσθέτουν επιπλέον αλάτι και ελαιόλαδο για συντήρηση. Υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής καθαρών ψαριών. Στη κάβα θα βρείτε τα καλύτερα ούζα της ελληνικής επικράτειας , όπως του “Πιτσιλαδή” , του “Βαρβαγιάννη” και το “Δίμηνο” από τη Μυτιλήνη , το “Καζανιστό Στουπάκη” , την “Απαλαρίνα” και το “5 του Τέττερη” από τον Κάμπο και τον Δαφνώνα της Χίου . Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20 € το άτομο , αν όμως επιλέξετε μεγάλα ψάρια θα ανεβείτε αρκετά περισσότερο .  
  
Tips : «Βράχια της Πειραϊκής» , Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραιάς, τηλ: 210 4538461
 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου