Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ο «αστεράτος» chef Ανδρέας Καμάριας αναλαμβάνει να αναγεννήσει την κουζίνα του εστιατορίου «Epicure»


 Ο Ανδρέας Καμάριας γέννημα θρέμμα της Καβάλας πήρε τις πρώτες γνώσεις μαγειρικής φοιτώντας στη σχολή "La Maison De Gourmet" της Μαρίας Παπανικολάου .Τα πρώτα ολοκληρωμένα βήματα στο χώρο της εστίασης τα έκανε στη γενέθλια πόλη δουλεύοντας στα εστιατόρια «Μπαχάρι» του Αλέξανδρου Πούλου  και  «Art de Cuisine» του Δημήτρη Δοξάκη . Το 2010 με την οικονομική κρίση προ των πυλών μεταναστεύει στο εξωτερικό για να εργαστεί , πρώτος σταθμός το «Rafters» Resort  στο Νιούπορτ της  Ουαλίας , κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί αποφασίζει να στείλει το βιογραφικό του στα εστιατόρια του κορυφαίου Βρεττανού chef Gordon Ramsay . Τον προσλαμβάνουν στο «Bread Street Kitchen» ένα από τα πολλά εστιατόρια του Γκόρντον Ράμσευ στο Λονδίνο με ανοιχτή κουζίνα και με μενού εμπνευσμένο από τη διεθνή μαγειρική σκηνή. Η συνέχεια είναι εξ ίσου λαμπρή προσλαμβάνεται ως chef de partie (υπεύθυνος τμήματος της κουζίνας) στο εστιατόριο «Pétrus» (βραβευμένο με αστέρι Michelin) του Gordon Ramsay στη καρδιά του Knightsbridge  στο Λονδίνο. Το «Pétrus» προσφέρει μοντέρνα γαλλική κουζίνα χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εποχιακά υλικά και εκτελώντας τόσο κλασικές όσο και σύγχρονες τεχνικές. Το 2019  επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου “Noell  στη Θεσσαλονίκη , ενώ το καλοκαίρι τον βρίσκει να εργάζεται ως Head chef  στο «ΙΜΑΡΕΤ» . Από την Δευτέρα λοιπόν ο  Ανδρέας Καμάριας αναλαμβάνει Head chef  στο εστιατόριο "Epicure" , χαιρόμαστε ιδιαιτέρως γι’ αυτό και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα !!!



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου