Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Λονδίνο : Η μητρόπολη του street food στην Ευρώπη ( Part II )


Το αγαπημένο Λονδίνο είναι γεμάτο από αγορές του δρόμου , εδώ θα συναντήσετε  καντίνες , πάγκους  και pup up καταστήματα  που προσφέρουν μια σειρά από νόστιμα φαγητά απ’ όλη την υφήλιο . Οι Βρετανοί επιλέγουν το street food στο Λονδίνο όχι μόνο λόγω της γρήγορης εξυπηρέτησης αλλά και για  τη ποικιλία των γεύσεων και τη δυνατότητα που έχουν να παρακολουθούν  το μαγείρεμα  μπροστά στα μάτια τους . Στο μεσημεριανό διάλλειμα των  30 λεπτών  που έχουν οι Βρετανοί εργαζόμενοι επιλέγουν οι περισσότεροι το street food για να γευματίσουν . Το φαγητό των δρόμων στο Λονδίνο βιώνει τη χρυσή εποχή του ,θα βρείτε εδώ ότι γεύση επιθυμήσετε…… από πληθωρικά burger , μεξικανικά burritos, falafel, fish and chips , μέχρι ελληνικό σουβλάκι , χειροποίητες τορτίγιες , τηγανητές γαρίδες , burger θαλασσινών , spring rolls , νούντλς , σούσι , tandoori chicken και Samosa από τις μακρινές Ινδίες  .

Οι αγορές των γεύσεων

@@@ H Borough Market είναι ένας must προορισμός για κάθε food lover. Η αγορά αυτή βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου , έχει ιστορία 10 αιώνων και τα 100 περίπτερα που διαθέτει προσφέρουν  χειροποίητα γαλλικά τυριά και αλλαντικά από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς και μια μεγάλη γκάμα βιολογικών προϊόντων. @@@  Η αγαπημένη μου αγορά είναι αυτή της Camden market  , ένας λόγος που έρχομαι εδώ είναι και το άγαλμα της αγαπημένης μου τραγουδίστριας Amy Winehouse που κοσμεί την υπαίθρια αγορά. Είναι η τέταρτη δημοφιλέστερη του Λονδίνου προσελκύοντας  κάθε εβδομάδα περίπου 250.000 άτομα , η αγορά των  τροφίμων λειτουργεί στην οδό Inverness  από τις αρχές του 20ού αιώνα. @@@ Αν δεν αντέχεται την πολυκοσμία και την οχλαγωγία η “Maltby Street Market” είναι η κατάλληλη επιλογή για σας . Μια ήσυχη αγορά όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας αλλά και να δοκιμάσετε κρασιά ανωτέρας ποιότητας , τυροκομικά και μελισσοκομικά προϊόντα  καθώς και χειροποίητα παγωτά από μικρούς παραγωγούς .Εδώ θα βρείτε επίσης κολασμένα και ζουμερά σοκολατένια  brownies φτιαγμένα από το «Bad Brownie» 

@@@  Η “Dinerama” στη περιοχή του Shoreditch είναι ένας ρουστίκ χώρος με cool ντεκόρ , ο οποίος  ανταποκρίνεται πλήρως  στις προσδοκίες των ψαγμένων  street -φουντάδων  και είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσεις τη βραδιά σου στο Λονδίνο (λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα) . Στο ισόγειο θα βρείτε ελκυστικό και ποιοτικό street food , προσωπικά ξεχωρίσαμε  το μπιφτέκι από κρέας πάπιας , τα ασιατικά dumplings , τις γιαπωνέζικες τηγανητές πατάτες , και το τηγανητό κοτόπουλο μαγειρεμένο αλά Τζαμάικα  με σος πιπεριού, λαχανοσαλάτα, καυτερή σάλτσα και μοσχολέμονο . Τα έξη bar που διαθέτει η Dinerama”  σερβίρουν τα πιο απίθανα κοκτέιλ , πολλές ετικέτες κρασιών , το εθνικό τους ποτό το Gin  , και αμέτρητες μπύρες της Βρετανικής επικράτειας όπου στο τέλος θα χάσεις τον λογαριασμό . Have a good meal and Cheers !!!



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου