Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Καγιάνι-Μυτιλήνης : Ουζερί «Ο Αντώνης» ένα μεζεδοπωλείο με προσωπικότητα και απεριόριστη θέα στο νησί και στα Μικρασιατικά παράλια

Info : Ακολουθήσαμε τον παραλιακό  δρόμο από τη χώρα προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και μετά από έξη χιλιόμετρα ανηφορίσαμε  σε μια όμορφη περιοχή το Καγιάνι , για να προσκυνήσουμε τον μεγαλοπρεπή ναό των Ταξιάρχων (Μιχαήλ και Γαβριήλ) που αποπνέει αίγλη και σεβασμό . Λίγο πιο κάτω συναντήσαμε το ουζερί «Αντώνης»  μ’ ένα υπέροχο μπαλκόνι όπου η θέα είναι ιδιαίτερα προνομιακή , ρεμβάζεις το νησί και τα μικρασιατικά παράλια απέναντι . Το μεζεδοπωλείο αποτελεί σταθερή αξία στη Μυτιλήνη από τη δεκαετία του ’90 στους μεζέδες του και την μεγάλη ποικιλία των ούζων που διαθέτει . Ρωτώντας τους ντόπιους να με προτείνουν ένα καλό μεζεδοπωλείο στο νησί οι περισσότεροι μου απάντησαν χωρίς δισταγμό για το ουζερί του Αντώνη στο Καγιάνι  , τον εμπιστεύονται απόλυτα για την ποιότητα των μεζέδων του και για την φιλική εξυπηρέτηση που προσφέρει . Θα βρείτε εδώ και κρέας και ψάρι αλλά θεωρώ πως οι θαλασσινοί μεζέδες του είναι καλοφτιαγμένοι και νοστιμότατοι , ξεχωρίζει το τρυφερό χταπόδι σε ωραία σάλτσα με κρασί , το φρέσκο καλαμάρι , η σουπιά η ξιδάτη , ο γαύρος μαρινάτος και οι παστές σαρδέλες . Αν έρθετε τον χειμώνα οι μεζέδες έχουν μεγαλύτερη ποικιλία μια και η κυρά-Αναστασία φτιάχνει απίθανα ντολμαδάκια γιαλαντζί , μυρωδάτους γκιοζλεμέδες , επικούς λαχανοντολμάδες , κουκιά μαγειρευτά και τηγανητά άγρια μανιτάρια που είναι ιδανικό συνοδευτικό για το ούζο.  
Το ουζερί του Αντώνη θεωρώ πως διατηρεί τη πιο ενημερωμένη κάβα του νησιού , διαθέτει όλα τα ούζα της λεσβιακής γης , διαλέξτε ένα πενηνταράκι  και για το μεζέ αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του ιδιοκτήτη . Θα ολοκληρώσετε το γεύμα σας με χειροποίητα γλυκά του κουταλιού συνοδεία γιαουρτιού!!!
Tips :  Καγιάνι , Μυτιλήνης , τα Σαββατοκύριακα θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση στο ουζερί γιατί δημιουργείται το αδιαχώρητο , τηλέφωνο: 22510 61951 , Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά 9:00-00:00 και Κυριακές 12:30-18:30.
 










                                      







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου