Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Η γαλλική και μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερα της στο Bistro «Kladi Elias» που βρίσκεται στη ορεινή Μεσορόπη του Παγγαίου

INFO : Το bistro του boutique Hotel  «Kladi Elias»  βρίσκεται  στην όμορφη Μεσορόπη  των 610 κατοίκων και είναι σκαρφαλωμένο στους πρόποδες του χρυσοφόρου όρους Παγγαίου . Εδώ ο Βύρωνας  Μπαρμπασακάλης ( με πολυετή και σπουδαία προϋπηρεσία  ως F&B Manager σε ξενοδοχεία και εστιατόρια του Βελγίου της Γαλλίας και της Ελλάδας) και με δεδομένη την αγάπη του για την μαγειρική  διαμορφώνει το μενού ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες σερβίροντας πιάτα της γαλλικής κουζίνας αλλά και της  μεσογειακή fusion γαστρονομίας . Ο Βύρωνας ανήσυχο πνεύμα προχωρά ένα βήμα παραπάνω αναδεικνύοντας τον γευστικό πλούτο της περιοχής μέσα από τοπικά πιάτα που φτιάχνει ενώ επιλέγει κορυφαία κρασιά του Δραμινού και του Μακεδονικού αμπελώνα για την δική σας απόλαυση. Για τους εκλεκτούς κρεατοφάγους το «Κλαδί Ελιάς»  διαθέτει και ψυγείο dry aging όπου ωριμάζουν εκλεκτές μπριζόλες από ευγενείς ράτσες βοοειδών , η τεχνική της ξηρής ωρίμανσης  εντείνει τη γεύση του κρέατος , το κάνει πιο τρυφερό και ζουμερό. Το bistro λειτουργεί κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού!!!  ( Bistro «Kladi Elias» ,  Μεσορόπη ,  Τηλ:  697 330 6955)

Ο ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΜΒΑΣ : Το πιάτο αναφοράς του εστιατορίου είναι το filet au poivre με σάλτσα πιπεριού , το αγάπησε ο κόσμος για τις ζωντανές υφές του ,την πικάντικη σπιρτάδα του και τον τέλειο συνδυασμό του κονιάκ με τον ζωμό του φιλέτ μινιόν όταν ο σεφ το καραμελώνει στο τηγάνι *****  Ακολουθεί το tournedos langoustine μια παλιά γαλλική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει , το εξαίσιο μοσχαρίσιο φιλέτο σμίγει ιδανικά με τη γλύκα της γαρίδας , ανανεώνεται με τις αιχμηρές εντάσεις του τσιπς μαύρου χοίρου (λαρδί) και ισορροπεί με την σός αμερικέν  ***** Η ραφινάτη μπαβέτα Black Angus (από τη σπάλα του μοσχαριού) είναι ένα άλλο πιάτο με κύρια χαρακτηριστικά  τη φινέτσα και τη γευστική αρμονία , αφού πρώτα ο chef την ψήσει στη θράκα , την περνάει  στη συνέχεια από το τηγάνι με φρέσκο βούτυρο , δενδρολίβανο και σκόρδο , τη συνοδεύει με πατάτες τσιπς Βελγίου  *****   Η πληθωρική μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με δενδρολίβανο θα σας κερδίσει με την βαθιά νοστιμιά της , ενώ το φιλέτο μοσχαριού με άγρια μανιτάρια θα απογειώσει τους γευστικούς σας κάλυκες .Ο chef μεγαλουργεί και στις θαλασσινές γεύσεις , αξιοποιεί έξοχα τις φρέσκιες πρώτες ύλες που προσφέρουν οι θάλασσες της περιοχής μας δημιουργώντας πιάτα βαθιάς νοστιμιάς και γευστικής έντασης ….. ψημένο καλαμάρι με ντομάτα, σέλινο, λεμόνι και λάδι , φρέσκος τόνος με πέστο βασιλικού , γαριδομακαρονάδα  που ακτινοβολεί φρεσκάδα . Στις σαλάτες του ο Βύρωνας δίνει μια διαφορετική ορεκτική διάσταση , τις εμπλουτίζει με αρωματικές σος, πρωτότυπες βινεγκρέτ , φίνο ελαιόλαδο και αρωματικά ξύδια. Ξεχωρίσαμε την καρδιά αγκινάρας με σάλτσα κρασάτη , τη βινεγκρέτ ντομάτα με βασιλικό και κατσικίσιο τυρί , μανούρι σοταρισμένο με μύρτιλο και ρόκα , πέστο ντομάτας με πλιγούρι και τη βουβαλίσια μοτσαρέλα με παρθένο ελαιόλαδο . 

ΕΞΑΙΣΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ :  Το «Κλαδί Ελιάς» έχει μια έφεση στα ισπανικά αλλαντικά  , εμπλουτίζει συχνά το μενού με ενδιαφέρουσες προτάσεις της ισπανικής γαστρονομίας . Θα βρείτε πάντα «βουτυράτο» χαμόν  ιμπέρικο, τσορίθο μοναδικής γεύσης και σετσίβα ντε Λεόν ένα μοσχαρίσιο αλλαντικό από την πόλη της Λέον με απίθανες γευστικές αιχμές .

WHO IS WHO : Ο Βύρων Μπαρμπασακάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βέλγιο , σπούδασε  hotel management στις Βρυξέλλες με μεταπτυχιακό στη Λοζάνη της Ελβετίας  . Ξεκίνησε να εργάζεται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία του Βελγίου και της Γαλλίας  { “Le Jubile” ( 1 αστέρι Michelin), “Les 3 Homard” ( 1 αστέρι Michelin), “Comme Chez Soi” (3 αστέρια Michelin), το “Le Café de la Paix –Paris” ( 1 αστέρι Michelin) } Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται στο εστιατόριο «La Maison de Katrin» της Μυκόνου για 5 χρόνια , στο «Kipriotis Village Resort» στην Κώ , το 1990 στο ξενοδοχείο Αλεξάνδρα της Θάσου και από το 1994 έως το 2003 στο «Makryammos Bungalows» .Το 2009 ξεκινά τη λειτουργία του εστιατόριου  «Κλαδί Ελιάς» ενός destination restaurant στους πρόποδες του Παγγαίου που βραβεύτηκε  από τον οργανισμό FNL για τα έτη 2018 και 2019. 

 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου