Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα «Μποστάνι» διαφορετικό από τ’ άλλα που θα σας προκαλέσει γαστρονομικό ενθουσιασμό !!!

Η ΜΟΥΣΘΕΝΗ :  των 647 κατοίκων είναι ένα ειδυλλιακό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Χρυσοφόρου όρους Παγγαίου , σε μαγνητίζει με τα τοξωτά γεφύρια που ενώνουν τις γειτονιές της, τα λιθόκτιστα παραδοσιακά σπίτια και τις υπέροχες κρήνες που τρέχουν γάργαρα νερά . Λίγο έξω από το χωριό σε μια κατάφυτη έκταση με πλατάνια βρίσκεται  η οικογενειακή  κρεατοταβέρνα «Μποστάνι» , ο ιδιοκτήτης της  διαμόρφωσε τον περιβάλλοντα χώρο ιδανικά , τα τρεχούμενα νερά από τις πηγές της περιοχής σε συνδυασμό με τη βουνίσια δροσιά του Παγγαίου δημιουργούν ένα υπέροχο αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης. Η άνετη σάλα της ταβέρνας  με τα απαλά γήινα χρώματα , τα όμορφα φωτιστικά , τα vintage έπιπλα και το τζάκι , προσφέρουν μια ζεστή θαλπωρή στον επισκέπτη και τον προετοιμάζουν να έχει σε ετοιμότητα τα γαστρονομικά του αντανακλαστικά  γι’ αυτά που θα δοκιμάσει .

Ο ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΜΒΑΣ :  Ο Θανάσης Κονδύλης είναι ένας μάγειρας που εξελίσσει συνεχώς την τέχνη του  δημιουργώντας μια ξεχωριστή ελληνική δημιουργική κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές και ποιοτικές πρώτες ύλες. Πρόσφατα παρακολούθησε σεμινάρια μαγειρικής από δυο καταξιωμένους chef της χώρας τον Έκτορα Μποτρίνι και τον Πάνο Ιωαννίδη σχετικά με την ιταλική κουζίνα . Η μαγειρική για τον Θανάση  είναι η τέχνη της καθημερινής ζωής , είναι το πάθος που έχει να ανακαλύπτει παραδοσιακές συνταγές του τόπου αλλά και τα τοπικά προϊόντα και να τα αξιοποιεί στη κουζίνα του. Δημιουργεί  πιάτα  με τόλμη , ιδέες και προσεγμένες εκτελέσεις  που  προσφέρουν βαθιά νοστιμιά . Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες του , τα steak , το χοιρινό κοντοσούβλι , το γιαουρτλού κεμπάπ  και οι χοιρινές σπαλομπριζόλες έχουν βαθιές κρεάτινες γεύσεις και απίθανες αιχμές . Για τους υποψιασμένους πελάτες του ο Θανάσης προσφέρει μια ευρεία γκάμα μοσχαρίσιων φιλέτων  (Rib eye , tomahawk ,T-bone)  ) ξηρής ωρίμανσης του Καβαλιώτη κρεοτέχνη Νίκου Κεχαγιά . Κατά την διάρκεια της ωρίμανσης το κρέας  γίνεται πιο τρυφερό επειδή τα ένζυμα τα οποία βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον του κρέατος , «κόβουν» ουσιαστικά κάθετα τα κύτταρα των πρωτεϊνών που περιέχονται στις ίνες των μυών. Ένα καλο-ωριμασμένο κομμάτι είναι αισθητά τρυφερότερο και πιο μαλακό από ένα φρέσκο.

ΤΑ ΣΙΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ :  Τελευταία ο Θανάσης Κονδύλης σιγομαγειρεύει στη γάστρα τα Σαββατοκύριακα και εμπλουτίζει το μενού με 3 έως 4 επιπλέον πιάτα . Κατσικάκι και αρνάκι στο  ξυλόφουρνο , κοντοσούβλι χοιρινό και μοσχαρίσιο κότσι . Ξεχωρίζει όμως το εξαίσιο  οσομπούκο (ossobuco  στα ιταλικά σημαίνει κόκκαλο με τρύπα) μια φανταστική συνταγή που μας έρχεται από το Μιλάνο . Πρόκειται για το μοσχαρίσιο κότσι που μαγειρεύεται σε σάλτσα ντομάτας και κρασιού , βέβαια όλη τη δουλειά την κάνει το μεδούλι που υπάρχει μέσα στο κόκκαλο και που δίνει μια αβίαστη νοστιμιά στο πιάτο . Εδώ ο Θανάσης το σερβίρει μ’ ένα γλυκοφάγωτο ριζότο βουτύρου που το μαγειρεύει με φρέσκο δενδρολίβανο , θυμάρι και δάφνη. Η ποιότητα στο «Μποστάνι» είναι αδιαπραγμάτευτη , η εξυπηρέτηση  γρήγορη και το προσωπικό πάντα ευγενικό και με το χαμόγελο στα χείλη .

TIPS: Ταβέρνα «Μποστάνι»  στη Μουσθένη Παγγαίου , τηλ: 25920-93526 (είναι απαραίτητη η κράτηση για το Σαββατοκύριακο)

 

 * Ο σεφ Θανάσης Κονδύλης κέρδισε το «Βραβείο Ελληνικής κουζίνας 2023» του Αθηνοράματος

  

Photos : Stathis Harpas , Μανόλης Κάζος , Μποστάνι-facebook

 





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου