Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

“Utopia” restaurant-wine bar στη Παναγία της Θάσου

INFO: Ο Δημήτρης Χρήσταινας  «μεγάλωσε» στο χώρο της εστίασης , παιδί ακόμη βοηθούσε τον πατέρα του στη ταβέρνα που διατηρούσε στη Χρυσή Αμμουδιά , ανήσυχο πνεύμα όμως και με σύμμαχο την ορμή της νιότης του αποφάσισε μια μέρα να αναζητήσει τη τύχη του στο εξωτερικό . Ξεκίνησε να δουλεύει σερβιτόρος σε επιχειρήσεις εστίασης του Λονδίνου  ενώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια εργάστηκε  στο διάσημo sushi lounge -restaurantOkku” στο Dubai  αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία επάνω στο food and wine pairing . Ο νόστος όμως για την πατρίδα τον έφερε πίσω στη Θάσο και αποφασίζει να επενδύσει τις οικονομίες του δημιουργώντας το δικό του εστιατόριο “Utopiarestaurant-wine bar στο καλύτερο αγνάντι του νησιού στη Παναγία . Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να σε εντυπωσιάσει η βεράντα της Ουτοπίας , αρκεί να στρίψεις το κεφάλι σου και να αντικρίσεις τη θέα με τις καταπράσινες βουνοπλαγιές του νησιού και την καταγάλανη θάλασσα της Ποταμιάς στο βάθος . Την ώρα μάλιστα που δύει ο ήλιος και χρωματίζει  τον ουρανό με τις  όμορφες ανταύγειες του  όλοι οι πελάτες χαζεύουν εντυπωσιασμένοι αυτό το ξεχωριστό θέαμα . 

Ο ΧΩΡΟΣ : Η κομψότητα του χώρου υπογραμμίζεται από τις λιτές γραμμές και τις απαλές ροζ πινελιές του διακοσμητή Αλέξανδρου Λούσια , ροζ το χρώμα της νιότης αλλά και του ουρανού όταν δύει ο ήλιος , όλα δένουν  αρμονικά με τις μπαμπού συνθέσεις , τα φωτιστικά  ακόμη και με τα πιάτα που είναι στο ίδιο χρώμα  

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ : Δυο είναι οι κυρίαρχες τάσεις που επικρατούν εδώ η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα , το μενού σύντομο και περιεκτικό κινείται με άνεση ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι ενώ αντανακλά τη φινέτσα και την απλότητα του χώρου. Μας εντυπωσίασαν περισσότερο τα θαλασσινά εδέσματα, άλλα κλασικά και άλλα πιο ασυνήθιστα, τα οποία θα συνδυάσετε με μια ενημερωμένη συλλογή από τοπικά αποστάγματα και κρασιά του Μακεδονικού αμπελώνα .

ΤΟ  ΜΠΑΡ :  Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο bar που βρίσκεται στο κέντρο της σάλας . Τα απαλά χρώματα , οι φωτεινές αποχρώσεις του ξύλου σε συνδυασμό με τις μουσικές που παίζουν , συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για εμπνευσμένα stories στα social media . O barman Βαγγέλης Χατζηγεωργίου  ψάχνει πάρα πολύ τις πρώτες ύλες και τις βάσεις των κοκτέιλ , εκτελεί all time συνταγές που  ξεχωρίζουν για τη ραφιναρισμένη γεύση τους . Τα classic cocktails έχουν την τιμητική τους  Negroni , old fashioned , mojito , τα  signature όμως ξεχωρίζουν και γίνονται best sellers στην “Utopia . Σταχυολογώ μερικά από αυτά  Bitter fresh” , “Funky Mexican” , “Utopia” , “Vanilla passion” ( με ψαγμένες πρώτες ύλες Fresh passion fruits , vanilla infused , vodka lime juice , peach snaps)

Ο ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΜΒΑΣ  ΤΗΣ «ΟΥΤΟΠΙΑΣ» :  Ο chef  Θωμάς Σταματέλος υπηρετεί με πάθος την ποιοτική θαλασσινή κουζίνα ,τα πιάτα του προσφέρουν ουσιαστική και βαθιά νοστιμιά . Το σεβίτσε λαβράκι (πελαγίσιο και όχι ιχθυοτροφείου) ήταν τρυφερό και στακάτο , τα μύδια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας , φέτα και βασιλικό μοσχοβολούσαν θάλασσα και ήταν γλυκοφάγωτα , το λιαστό χταπόδι είχε την μαστιχωτή σκληράδα του και η φάβα που το συνόδευε έβγαζε μια πηγαία νοστιμιά ,το τηγανητό καλαμάρι με μαγιονέζα εσπεριδοειδών είχε υπέροχες τραγανές υφές , ο τηγανητός γαύρος με λευκό ταραμά ακτινοβολούσε φρεσκάδα , η γαριδομακαρονάδα με λιγκουΐνι , φρέσκια σάλτσα ντομάτας , πιπεριές και βασιλικό είχε μια βαθιά ντελικάτη γεύση . Αφήσαμε για το τέλος το ριζότο με μελάνι σουπιάς , ένα πιάτο που θα μπορούσε να γίνει καλύτερο του έλειπαν  οι γευστικές εντάσεις .  Στα κρεατικά  κυριαρχούν  η μοσχαρίσια μπριζόλα , το καπνιστό μπιφτέκι  και η επική Tomahawk .

TIPS : Utopiarestaurant-wine bar , Παναγία , Θάσος , τηλ: +30 698 799 5090 , οι τιμές είναι προσιτές και οι μερίδες κανονικές .

 










 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου