Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Θασίτικες ταλιατέλες με αυγοτάραχο απο τον chef Τάσο Εσιρπέογλου

 

Ο chef  Τάσος Εσιρπέογλου (εστιατόριο «Namaste») μαγείρεψε τις ταλιατέλες «Σαν Άλλοτε» με αυγοτάραχο και mirepoix λαχανικών (ένα μείγμα ψιλοκομμένων  λαχανικών , σέλερυ , καρότο , κρεμμύδι  που μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά για να βγάλουν τη γλύκα τους) . Ένα πιάτο με λεπτές αρμονίες και αιχμές που ακτινοβολούσε φρεσκάδα , το umami του αυγοτάραχου στρογγύλευε από τα βότανα και τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησε ο chef στη συνταγή .Ένα πιάτο που έβγαζε αβίαστη νοστιμιά .

Οι ταλιατέλες του εργαστηρίου «Σαν Άλλοτε» ήταν ζυμωμένες με στήμονες κρόκου Κοζάνης και κουρκουμά . Βασισμένες στην παραδοσιακή συνταγή της χυλοπίτας Θάσου, με σιμιγδάλι σκληρού σίτου και αλεύρι. Δεν περιέχουν γάλα και αυγά. Η απαλή γεύση του κουρκουμά και το ιδιαίτερο άρωμα του κρόκου Κοζάνης, δένουν απίστευτα με θαλασσινά .Ιδανικές όμως και για την περίοδο των νηστειών .

Το  2018 ο Κώστας Κυρίτσογλου και η Μάϊρα Δάγλα  δημιουργούν  το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε-Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου» στο Πρίνο της Θάσου . Τα παιδιά με σταθερά βήματα , απεριόριστη αγάπη γι’ αυτό που κάνουν  και με σύμμαχο τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες , δημιούργησαν τα παραδοσιακά ζυμαρικά Θάσου «Σαν Άλλοτε». Μπαίνοντας στο εργαστήριο η καθαριότητα που επικρατεί είναι «χειρουργική» , στην ατμόσφαιρα διάχυτες μυρωδιές και αρώματα από αλλοτινές εποχές , αλεύρι από φρεσκοαλεσμένο σιτάρι , φρέσκα χωριάτικα αυγά , κατσικίσιο γάλα, πρόβειο γιαούρτι , σιμιγδάλι και βότανα μαζεμένα από τις πλαγιές του Υψάριου .

Επικοινωνία : Για παραγγελίες στα τηλέφωνα  693 685 6701, 693 236 2802 , 259 307 1560 και στο  e-mail: info@sanallote.gr , Πρίνος, Θάσος .

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου