Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Θασίτικος ξινός τραχανάς με καραμανλίδικο σουτζούκι και φέτα απο τον chef Τάσο Εσιρπέογλου (restaurant "Namaste")

Ο chef του εστιατορίου  «Namaste»  Τάσος Εσιρπέογλου πήρε τον Θασίτικο ξινό τραχανά και έφτιαξε ένα έξοχο αιχμηρό πιάτο που μας προσέφερε βαθιά νοστιμιά και ανατολίτικες πικάντικες εντάσεις . Τα υλικά που χρησιμοποίησε ήταν  Καραμανλίδικο σουτζούκι , καμένο βούτυρο και φέτα της ορεινής Καβάλας.

  Ο  ξινός τραχανάς του εργαστηρίου ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε» από τον Πρίνο της Θάσου είναι ένα υπέροχο «μασίφ» ζυμαρικό  που ζυμώνεται αριστοτεχνικά με ποιοτικά χωριάτικα υλικά . Και το εξηγώ , αφού φτιάξουν πρώτα το προζύμι (με σιμιγδάλι, αλεύρι , κατσικίσιο γάλα και πρόβειο γιαούρτι) προσθέτουν άλμη , καθόλου λάδι (για να μην αφήσει τις γλυκές νότες του)  και το αφήνουν να ξινίσει για τρεις ημέρες . Το αναμιγνύουν στη συνέχεια με τη ζύμη και το αφήνουν να φουσκώσει και να ξινίσει για άλλες τρεις ημέρες  . Ακολουθεί το τρίψιμο και μετά ο τραχανάς απλώνεται στο δωμάτιο για να φτάσει την επιθυμητή υγρασία και να μην μουχλιάσει στο πέρασμα του χρόνου. Όλη η παράδοση των σπιτικών ζυμαρικών της Θάσου κριμένη σε ένα σακουλάκι «Σαν Άλλοτε» !!! 

 Το εργαστήριο ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε»

Το  2018 ο Κώστας Κυρίτσογλου και η Μάϊρα Δάγλα  δημιουργούν  το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε-Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου» στο Πρίνο της Θάσου. Τα παιδιά με σταθερά βήματα , απεριόριστη αγάπη γι’ αυτό που κάνουν  και με σύμμαχο τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες , δημιούργησαν τα παραδοσιακά ζυμαρικά Θάσου «Σαν Άλλοτε». Μπαίνοντας στο εργαστήριο η καθαριότητα που επικρατεί είναι «χειρουργική» , στην ατμόσφαιρα διάχυτες μυρωδιές και αρώματα από αλλοτινές εποχές , αλεύρι από φρεσκοαλεσμένο σιτάρι , φρέσκα χωριάτικα αυγά , κατσικίσιο γάλα, πρόβειο γιαούρτι , σιμιγδάλι και βότανα μαζεμένα από τις πλαγιές του Υψάριου  . 

Επικοινωνία : Για παραγγελίες στα τηλέφωνα  693 685 6701, 693 236 2802 , 259 307 1560 και στο  e-mail: info@sanallote.gr , Πρίνος, Θάσος .

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου