Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ταλιατέλες λαχανικών με ραγού μελιτζάνας

Ο chef  Τάσος Εσιρπέογλου (εστιατόριο «Namaste») μαγείρεψε τις ταλιατέλες Θάσου με ραγού μελιτζάνας  , ξυνομηζήθρα Κρήτης , παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και  βασιλικό . Ένα πιάτο-μπιζουδάκι  και γλυκοφάγωτο , με όλη την παλέτα της ελληνικής φύσης στο τραπέζι μας . Είχε φινέτσα , ζωντανές υφές και γευστική αρμονία .

 Οι ταλιατέλες του εργαστηρίου «Σαν Άλλοτε» που δοκιμάσαμε ήταν ζυμωμένες με πολτό φρέσκων λαχανικών, παντζάρι, ντομάτα, καρότο, πιπεριά Φλωρίνης, σπανάκι και κρεμμύδι. Βασισμένες στην παραδοσιακή συνταγή της Χυλοπίτας Θάσου, με σιμιγδάλι σκληρού σίτου και αλεύρι. Δεν περιέχουν γάλα και αυγά.

Το  2018 ο Κώστας Κυρίτσογλου και η Μάϊρα Δάγλα  δημιουργούν  το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε-Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου» στο Πρίνο της Θάσου. Τα παιδιά με σταθερά βήματα , απεριόριστη αγάπη γι’ αυτό που κάνουν  και με σύμμαχο τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες , δημιούργησαν τα παραδοσιακά ζυμαρικά Θάσου «Σαν Άλλοτε». Μπαίνοντας στο εργαστήριο η καθαριότητα που επικρατεί είναι «χειρουργική» , στην ατμόσφαιρα διάχυτες μυρωδιές και αρώματα από αλλοτινές εποχές , αλεύρι από φρεσκοαλεσμένο σιτάρι , φρέσκα χωριάτικα αυγά , κατσικίσιο γάλα, πρόβειο γιαούρτι , σιμιγδάλι και βότανα μαζεμένα από τις πλαγιές του Υψάριου .

 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου