Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Θασίτικα φλυμάρια (γιουφκάδες) με κόκορα κρασάτο απο τον chef του εστιατορίου "Namaste" Τάσο Εσιρπέογλου

Εδώ ο chef του εστιατορίου «Namaste» Τάσος Εσιρπέογλου μαγείρεψε τα Θασίτικα φλυμάρια  με αλανιάρη κόκορα κρασάτο και πεκορίνο τρούφας . Ο  κόκορας σημειωτέον μπήκε σε μαρινάδα με μυρωδικά και κόκκινο κρασί για είκοσι τέσσερεις ώρες .Ένα πιάτο πολύ εκφραστικό , με γευστικές εντάσεις , κρεάτινη γευστικότητα και πλούσια αρώματα .

 

Στους παραδοσιακούς γιουφκάδες (φλυμάρια στην θασίτικη ντοπιολαλιά) ο Κώστας Κυρίτσογλου και η Μάϊρα Δάγλα βάζουν φρέσκο αγελαδινό γάλα και τρία ολόκληρα χωριάτικα αυγά στο κιλό . Σε περίπτωση που θα χρειαστεί  να προσθέσουν περισσότερη υγρασία στα φλυμάρια δεν βάζουν ποτέ νερό αλλά συμπληρώνουν με φρέσκο γάλα , κι αυτό είναι που δίνει ποιοτικό όγκο στα ζυμαρικά τους και τα κάνει να διαφέρουν από τα άλλα .

 

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Θάσου είναι με όλη τη σημασία της λέξεως ….«μασίφ» , έχουν καλή συμπεριφορά στο μαγείρεμα , συνδυάζουν τέλεια τη γλυκύτητα του σιμιγδαλιού  με τα χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού , ενώ προσφέρουν αβίαστα μια συμπυκνωμένη νοστιμιά και πληρότητα .

 


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου