Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Το Κτήμα Χατζηγεωργίου στην Κάριανη της Καβάλας

ΤΟ ΚΤΗΜΑ    Χατζηγεωργίου ιδρύθηκε το 1952 από τον Βασίλειο Χατζηγεωργίου ο οποίος δημιούργησε έναν από τους πρώτους συστηματικούς αμπελώνες με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες. Στην συνέχεια τη διεύθυνση του κτήματος ανέλαβε ο γιός του Νικόλαος Χατζηγεωργίου, ο οποίος προχώρησε στην αναδιάρθρωση του αμπελώνα. Το 2006 ο Βασίλης Χατζηγεωργίου ο νεότερος αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα οικονομικά , ξεκίνησε την δημιουργία ενός σύγχρονου επισκέψιμου οινοποιείου, με μοναδικό στόχο την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Η οικογένεια Χατζηγεωργίου  υιοθέτησε την βιολογική καλλιέργεια  στους ιδιόκτητους αμπελώνες της εδώ και πολλά χρόνια  απορρίπτοντας συλλήβδην την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. 

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ Ο ήλιος λούζει όλη μέρα τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος στη Κάριανη , η δροσιστική αύρα του Στρυμωνικού κόλπου διασταυρώνεται  με το βουνίσιο αέρα του Παγγαίου και σε συνδυασμό με το αργιλώδες έδαφος που είναι πλούσιο σε  ασβέστιο δημιουργούν το ιδανικό  terroir για την παραγωγή εξαιρετικών γαλλικών κρασοστάφυλων……sauvignon blanc , merlot  και cabernet sauvignon  

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΤΡΥΓΟΣ Μας λέει ο Βασίλης ήταν  γόνιμος , το καλοκαίρι σε γενικές γραμμές ήταν ήπιο , είχαμε ελάχιστα ακραία καιρικά φαινόμενα , δεν υπήρξε έξαρση του βοτρύτη και τα κρασοστάφυλα θα μας δώσουν πολύ καλά κρασιά . 

Ο ΕΠΟΨ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ Τις πρωινές ώρες ο τσαλαπετεινός που είναι νοικοκύρης και επιμελής ( έποψ στα αρχαία ελληνικά ή epops στα λατινικά ) εμφανίζεται στους αμπελώνες του Κτήματος στη Κάριανη για να ψάξει στο έδαφος με το μακρύ του ράμφος , νύμφες , σαλιγκάρια, σκουλήκια και έντομα . Όταν το πλησιάσουμε και ενοχληθεί , θα σηκώσει το λοφίο του και θα πετάξει μακριά μας . Αυτό το όμορφο πολύχρωμο πουλί είναι το σήμα των κρασιών του Κτήματος Χατζηγεωργίου .


ΤΟ  ΚΡΑΣΙ  αναπαύεται στα αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια της κάβας που βρίσκεται στο υπόγειο του Κτήματος , εδώ με τις κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η διαδικασία παλαίωσης του. Το sauvignon blanc είναι ένα δροσερό άσπρο κρασί που σου προσφέρει πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και ροδάκινου  ,το merlot ένα απολαυστικό κρασί που ευφραίνει τον ουρανίσκο σου με πολυποίκιλα αρώματα , φρούτα του δάσους , βύσσινο και κεράσι , ενώ το cabernet sauvignon που ωριμάζει στο υπόγειο για δώδεκα μήνες σε μπερδεύει γλυκά με αρώματα βανίλιας και πράσινης πιπεριάς !!!  Οινολόγος του Κτήματος Χατζηγεωργίου είναι η Αγγελική Μπίμπα με σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Bordeaux της Γαλλίας.


TIPS: Το Κτήμα Χατζηγεωργίου και οι αμπελώνες του  βρίσκονται στη Κάριανη της Καβάλας , κατόπιν συνεννόησης  μπορείτε να το επισκεφθείτε , το τηλέφωνο είναι  2594051491 και το  e-mail : info@estatechatzigeorgiou.com

 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου