Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Παραδοσιακή, αγνή και σπιτική σάλτσα ντομάτας απο την οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη στις Φέρες του Έβρου

   Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας , που τόσο κυρίευσε και την δική μας καθημερινότητα , παινεύουν την πρώτη , κυρίαρχη , υλη της μαγειρικής τους, που είναι η σάλτσα ντομάτας. Η σάλτσα πάει παντού : από τη βάση της πίτσας μέχρι την πιο λαχταριστή ναπολιταίν και από το πιο βαρυφορτωμένο καλτσόνε μέχρι ένα καλοσχηματισμένο πεινιρλί. Αν η σάλτσα είναι πετυχημένη και σπιτική , οι γεύσεις απογειώνονται και τα πιτοειδή ή τα ζυμαρικά γίνονται γευστικοί πειρασμοί.

   Άρα λοιπόν απαραίτητη συνταγή είναι η καλή σάλτσα και πετυχαίνει αυτή όταν προέρχεται από καλή οικογένεια και είναι αγνή, με προσεγμένες ποικιλίες ντομάτας και φτιαγμένες από συνταγές χρόνων. Όπως αυτές της Οικογένειας Πορτοκαλλίδη από τις Φέρες του Έβρου, που για τρίτη γενιά ασχολούνται με την παραγωγή τους και βραβεύονται για την ανυποχώρητη ποιότητα τους διεθνώς. Οι ντομάτες τους καλλιεργούνται με τον πιο φυσικό τρόπο , μακριά από λιπάσματα και άλλα φυτοφάρμακα και η οικογένεια τις θωρακίζει με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά , ήτοι χρώμα, σάκχαρα (brix), λυκοπένιο και πολλά άλλα. Η σωστή προεργασία του προϊόντος διασφαλίζει το πιο ποιοτικό αποτέλεσμα .  

Η σάλτσα Umami από ντοματίνι cherry :  είναι γλυκοφάγωτη και ξεχωριστή , είναι η μοναδική που κυκλοφορεί  αυτήν την εποχή στην αγορά και σε κερδίζει με τη φυσική γλυκύτητα και τη γευστική αρμονία της . Το ντοματίνι είναι σαφώς πιο γλυκό και αρωματικό από την κλασσική ντομάτα , έχει άλλους βαθμούς οξύτητας, γι’ αυτό το λόγο η σάλτσα του είναι πιο γλυκιά και πιο μεστή. Είναι όμως και πολύ πλούσια σε βιταμίνη C η οποία παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Η παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας :  έχει το χρώμα του πάθους , φτιάχνεται μόνο με δυο συστατικά, ντομάτα και αλάτι , δεν περιέχει πρόσθετα ή συντηρητικά. Έχει αυθεντική και φρέσκια γεύση ενώ η υφή της είναι ελαφρώς αραιή. Εν κατακλείδι είναι μια  σάλτσα που προσφέρει ζεστασιά γεύσης και τη γλύκα της θαλπωρής .

Tips : Οι σάλτσες  της οικοτεχνίας Πορτοκαλλίδη έχουν λάβει συνολικά  11 Βραβεία (10 για την παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας και 1 για την umami) , τα 2 βραβεία μάλιστα είναι από τον διεθνή διαγωνισμό «International Taste Institute» που γίνεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες. Η οικοτεχνία βρίσκεται στην οδό Παπαφλέσσα 5, στις Φέρες, τηλ: (+30) 6948946228 , e-mail: info@oikoportokalidis.gr

 



 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου