Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Χίος : Στο “OZ cocktail bar” προσεγγίζουν το αλκοόλ με απόλυτο σεβασμό

 Το  "OZ cocktail bar" είναι ένα σύγχρονο μπαρ με βιομηχανική διακόσμηση, δημιούργημα των αδελφών Δημήτρη και Στέλιου Γεωργούλη , βρίσκεται στο κέντρο της Χίου στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της  Απλωταριάς . Με το όνομα του να προκύπτει από την συντομογραφία της λέξης  ουγκιάς , που είναι μονάδα μέτρησης της μάζας  στο Ηνωμένο Βασίλειο , είναι ένας ξεχωριστός  χώρος αφιερωμένος  στα cocktails .  Τα παιδιά εδώ στο bar  προσεγγίζουν το αλκοόλ με απόλυτο σεβασμό και δημιουργούν άλλες φορές δροσιστικά και παιχνιδιάρικα κοκτέιλ  και άλλοτε φτιάχνουν ισορροπημένα και πολύπλοκα signature cocktail που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου . Το κύριο συστατικό της επιτυχίας του «OZ cocktail bar»  είναι το εξειδικευμένο προσωπικό  στο χώρο των cocktails που χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και πάθος για το άψογο αποτέλεσμα. Πολλοί από τους bartenders του OZ συμμετείχαν σε διεθνείς διαγωνισμούς όπου απέσπασαν την 2η και 3η θέση με κορυφαίο όλων τον Ιάκωβο Κωσταντά νικητή του Nikka Perfect Serve το 2017 και φιναλίστ του παγκοσμίου  world class την ίδια χρονιά . Βεβαια υπάρχει και η ομάδα δράσης του Mastiha Experience που αποτελείται από ανθρώπους έμπειρους στην παροχή υπηρεσιών εστίασης, ξεναγήσεων και του τουρισμού. Για κάθε ξεχωριστή εμπειρία που περιλαμβάνεται στα προγράμματα, ειδικευμένοι επαγγελματίες σε κάθε αντικείμενο συνεργάζονται για να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες, πάντα με γνώμονα την φιλοξενία και την μετάδοση της αγάπης τους για το προϊόν της μαστίχας και του νησιού της Χίου γενικότερα. 

Το Mastiha Experience : έχει ως στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους επισκέπτες στο νησί της Χίου, προσφέροντάς τους μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Η δημιουργική ομάδα του «Oz Cocktail Bar» είναι πάντα  ένα βήμα μπροστά , φρόντισε να εντάξει στο μενού και μια σειρά από νόστιμα και προσεγμένα πιάτα street food .

Το OZ salad basket :  είναι η υλοποίηση ενός μεγάλου ονείρου της ομάδας του OZ cocktail bar  στη Χίο . Πρόκειται για ένα van της δεκαετίας του ’60. Εισήχθη από την Γαλλία , ανακατασκευάστηκε και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο mobile cocktail bar το οποίο σήμερα είναι έτοιμο να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Ιστορικά χρησιμοποιούνταν από εταιρείες καζίνο για να μεταφέρουν χρήματα. Έτσι, από την Γαλλική αστυνομία ονομάζονταν συνθηματικά «salad basket» λόγω του ότι μετέφερε το «μαρούλι» δηλαδή το χρήμα κατά την Γαλλική αργκό. Σήμερα χρησιμοποιείται από τα μέλη του OZ cocktail bar προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες στο χώρο του catering σερβίροντας μοναδικά και ιδιαίτερα cocktail προσαρμοσμένα σε κάθε περίσταση. Ακόμη, είναι κύριο μέσο προβολής του Mastiha project προωθώντας την μαστίχα ως πρώτη ύλη στο χώρο της εστίασης και των μπαρ. Το OZ salad basket είναι ιδανικό για εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις από επαγγελματίες του χώρου. Το van θα το βρείτε τα καλοκαίρια στη παραλία του OZBAY στον Άγιο Ισίδωρο.

Tips : Στοά Φραγκάκη Απλωταριά , Χίος , τηλ:  22710 80326 , e-mail : juniper380@gmail.com

 














 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου