Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Το Βιεννέζικο σνίτσελ (Traveling with taste as our guide – The Wiener Schnitzel )

Αφεθείτε στην αληθινή γεύση της Βιέννης μ’ ένα Βιεννέζικο σνίτσελ , ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι στην καρδιά της γαστρονομικής κληρονομιάς της Αυστρίας. Τραγανά, ζουμερά και χρυσαφένια τα σνίτσελ είναι η επιτομή των γεύσεων στην Αυστριακή πρωτεύουσα. Παραδοσιακά το σνίτσελ είναι ένα κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος , αφού το κοπανίσουν για να γίνει πιο τρυφερό , στη συνέχεια το βουτούν  σε αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά και το τηγανίζουν μέχρι να ροδίσει. Είναι μια νοστιμότατη τηγανητή απόλαυση , σε πολλά καφέ στο σερβίρουν  σκέτο με μια φέτα λεμόνι ενώ άλλοτε το συνοδεύουν με τηγανητές πατάτες και κρέμα γάλακτος,  αγγουροσαλάτες ή πατατοσαλάτες. Είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές γεύμα στην Αυστρία ,αυτή η δημοτικότητα γίνεται εμφανής όταν μπαίνεις σε οποιοδήποτε εστιατόριο και βρίσκεις το σνίτσελ σχεδόν σε κάθε μενού ακόμη και στα καφέ της Βιέννης. Εάν ένα εστιατόριο πουλά σνίτσελ από άλλο κρέας εκτός από μοσχαρίσιο, τότε πρέπει να σας ενημερώσουν. Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι το μοσχαρίσιο κρέας είναι πραγματικά σχετικά σπάνιο στα εστιατόρια, κυρίως λόγω του κόστους, έτσι τα περισσότερα μέρη έχουν τη χοιρινή έκδοση του σνίτσελ ( Wiener schnitzel vom schwein ).

Πού να φάτε καλό schnitzel στο ταξίδι σας στη Βιέννη :  Ως εθνικό πιάτο, το schnitzel εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε μενού σε κάθε εστιατόριο της αυστριακής πρωτεύουσας. Ωστόσο, μόνο σε μερικά από αυτά είναι προετοιμασμένο με τα πρότυπα ποιότητας που το καθιστούν λιχουδιά. Το βιεννέζικο εστιατόριο «Figlmüller»  που είναι σε λειτουργία από το 1905, κέρδισε τον τίτλο του πιο εμβληματικού εστιατορίου για τη χρονιά του 2023 από τον παγκόσμιο αστρονομικό οδηγό Atlas.  Το «Figlmüller» φημίζεται για το πολύ καλό βιεννέζικο σνίτσελ που προσφέρει για πάνω από έναν αιώνα. Το πιάτο από το συγκεκριμένο εστιατόριο κερδίζει τους ανταγωνιστές χάρη στην πολύ σχολαστική επιλογή πολύ καλής ποιότητας ντόπιου χοιρινού κρέατος και στην ακριβή μέθοδο τηγανίσματος. Το αποτέλεσμα, ένα ελαφρύ, τραγανό σνίτσελ, που έχει γίνει μέτρο σύγκρισης για τα υπόλοιπα εστιατόρια.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου