Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Στο "Café Sacher" της Βιέννης για το διάσημο γλύκισμα Ζάχερτορτε

Ένα ταξίδι στο Café Sacher : είναι  σαν να μπαίνεις σ’ ένα από αυτά τα παλάτια της πόλης που χτίστηκαν από ανθρώπους όπως ο Πρίγκιπας Ευγένιος , αλλά με περισσότερο καφέ και κέικ!!! Εξαιρετικά εκλεπτυσμένο εσωτερικό με διακόσμηση που μοιάζει με ανάκτορο και με θέα από τα παράθυρα στο υπέροχο κτίριο της Κρατικής Όπερας . Είναι απίθανο να μην καθίσετε εδώ και να δοκιμάσετε το αυθεντικό κέικ Sachertorte (Ζάχερτορτε) που αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό πλούσιας σοκολάτας και μαρμελάδας βερίκοκο. Αυτή η κομψότητα, η ποιότητα και η «εμπειρία Sachertorte» έχουν φυσικά και το αντίστοιχο τίμημα, δεν θα σας έλεγα λοιπόν ότι αυτό το μικρό γλυκάκι είναι φθηνό , την τελευταία φορά που το έλεγξα, μια σοκολάτα ρόφημα και μια Sachertorte κοστίζουν πάνω από 17 €.

Το πρώτο sachertorte : λέει ο μύθος  ότι φτιάχτηκε ακριβώς εδώ, στο ξενοδοχείο Sacher το 1832. Η ιστορία αναφέρει πως ο βασιλικός πρίγκιπας Μέτερνιχ  διοργάνωσε ένα πάρτι, αλλά ο κανονικός του σεφ αρρώστησε, έπρεπε λοιπόν να βρει κάποιον άλλον για να του ετοιμάσει το φαγητό και τα γλυκά . Βρήκε ένα μαθητευόμενο μάγειρα που κλήθηκε να του φτιάξει το catering (!!) εκείνο το βράδυ. Περιττό να σας πούμε ότι ο νεαρός σεφ κατάφερε να φτιάξει το γλυκάκι ακόμη καλύτερο και σχεδόν δύο αιώνες αργότερα, το αυτοσχέδιο επιδόρπιο του νεαρού Franz Sacher εξακολουθεί να είναι μια επιτυχία τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

Πώς να βρείτε το Café Sacher Wien :  Το café  βρίσκεται στο πίσω μέρος της Κρατικής Όπερας , στο ένα άκρο του πεζοδρομημένου τμήματος της Kärntner Straße (ο δρόμος που οδηγεί στην κεντρική πλατεία Stephansplatz και τον καθεδρικό ναό). Εάν χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς , το Café Sacher βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη στάση Karlsplatz/Ring του τραμ (που εξυπηρετείται από τις γραμμές 1, 2, 71 και D) και την έξοδο "Oper" του σταθμού Karlsplatz του μετρό (στις γραμμές U1, U2 και U4).

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου