☛ Ο Χρήστος Καπούτσης αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, ο νόστος για την πατρίδα τον έφερε το 2000 στις Φέρες . Τέσσερα χρόνια αργότερα μαζί με τη γυναίκα του Πασχαλιά, ξεκινούν μια μικρή οικογενειακή κτηνοτροφική και τυροκομική μονάδα με την επωνυμία «Βήρα Φάρμα» (Βήρα είναι η βυζαντινή ονομασία των
Φερών). Σήμερα το ζωικό τους κεφάλαιο αποτελείται από περίπου 500 αιγοπρόβατα
σε σταβλισμένες εγκαταστάσεις και σε
ιδιόκτητους λειμώνες. Ο Χρήστος
Καπούτσης σήμερα παράγει βιολογικά τυροκομικά προϊόντα σε μια σύγχρονη μονάδα
μεταποίησης , η βιολογική του φέτα προσφέρεται σε 6 γεύσεις , με γλυκιά και
καυτερή πιπεριά, με ρίγανη, με ελιά πράσινη, με δυόσμο, με βασιλικό, με μόνο
πρόβειο γάλα, με γίδινο γάλα και ανάμεικτη . Ο παραγωγός αισθάνεται δικαιωμένος
για την επιλογή του : «Με σεβασμό στο
οικοσύστημα της περιοχής μας και υποστηρίζοντας την αειφόρο χρήση των φυσικών
πόρων για την παραγωγή γάλακτος, εμπνευστήκαμε μια σειρά βιολογικών τυριών,
ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές με φροντίδα και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε.
Τα βιολογικά προϊόντα της «Βήρα Φάρμα» παράγονται από γάλα βιολογικής γεωργίας
που παράγεται αποκλειστικά από δικά μας ζώα που μεγαλώνουν στην φάρμα μας με
πολύ φροντίδα και τρέφονται με βιολογικές
ζωοτροφές υψηλής ποιότητας».
Προσωπικά μας άρεσε το βιολογικό του πιπεροτύρι , το διαφορετικό «κατικάκι» ένα τοπικό εβρίτικο κατίκι που σε άλλες περιοχές όπως στο Διδυμότειχο το ονομάζουν κουρκουμάτσι και το πρόβειο ρυζόγαλο μια οικογενειακή συνταγή της Πασχαλιάς. Οι τρεις κόρες του έχουν αναλάβει καίρια πόστα στην τυροκομική μονάδα , οι δυο εξ αυτών η Παναγιώτα και η Αναστασία οδηγούν την αυτοκινούμενη καντίνα της επιχείρησης σε λαϊκές αγορές και εκθέσεις που γίνονται στο νομό Έβρου.
Tips : Διεύθυνση τυροκομείου: Λ. Μπάκερ Α.Τ. 2737, Φέρες Έβρου , Τηλέφωνα παραγγελιών : 6944538818, 2555023911.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου