☛
Σίγουρα υπάρχουν σεφ και στη
Καβάλα ( με πολλές περγαμηνές από τη θητεία τους σε μεγάλα εστιατόρια και
κοσμοπολίτικα νησιά ) που διαθέτουν τεχνική και ακρίβεια αλλά τους λείπει η
αίσθηση της νοστιμιάς κατά τη ταπεινή
μου γνώμη . Ο Γιάννης Μηλιάτης δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία, ανήκει όμως σ’
αυτή των ερασιτεχνών μαγείρων που μαγειρεύουν σαν τη μητέρα μας . Μαγειρεύουν χωρίς τεχνική και εκλέπτυνση χωρίς
ακρίβεια και αίσθηση της λεπτομέρειας , μοναδικά τους εφόδια όταν μπαίνουν στη κουζίνα
είναι η αγάπη τους γι’ αυτά που θα μαγειρέψουν και τα απλά υλικά που
θα χρησιμοποιήσουν , έτσι τα φαγητά τους βγάζουν μια αβίαστη και ανεπιτήδευτη
νοστιμιά . Δεν μου βγάζετε από το μυαλό
μου πως το…. moto
του Γιάννη είναι σίγουρα τα λόγια
που είπε η μεγάλη Αμερικανίδα σεφ Julia Child «Δεν
χρειάζεται να μαγειρεύετε φανταχτερές ή πολύπλοκες συνταγές, αλλά καλό φαγητό
από φρέσκα υλικά» !!!!! Αυτός
λοιπόν είναι ο λόγος που επισκέπτομαι το «Στέκι
της Νένας» στον
πεζόδρομο της Δοϊράνης για να γευτώ τα πιάτα που ετοιμάζει ο Γιάννης , μου
θυμίζουν τη μάνα μου άλλωστε . Και για να είμαι ειλικρινής το φαγητό της μάνας
μου μου λείπει αφόρητα όπως και η ίδια !!!
Διεύθυνση : Δοϊράνης 40, Καβάλα 653 02 Τηλέφωνο :251 110 9677
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου