Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Τζατζίκι με σέσκουλο δια χειρός Νίκου Φωτιάδη (executive Chef )

Τη συνταγή «Τζατζίκι με σέσκουλο » επιμελήθηκε και εκτέλεσε ο executive chef  Νίκος Φωτιάδης  στα πλαίσια του καινοτόμου  προγράμματος  «Kavala Tales of Taste» για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας που υλοποιεί ο δήμος Καβάλας μέσω της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ.


Υλικά:  600γρ. σέσκουλα , 600γρ. γιαούρτι στραγγιστό , 4 σκελ. σκόρδο , 1 κ.γ. σουμάκ , 1 κ.γ.   μαυροσούσαμο , χυμό από 3 λεμόνια , 150 ml ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι

Τρόπος παρασκευής :  Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα σέσκουλα. Κόβουμε τα κοτσάνια και τα κρατάμε χωριστά. Κόβουμε τα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ζεματάμε αρχικά τα κοτσάνια μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τα φύλλα. Τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Mε λίγο αλάτι πολτοποιούμε το σκόρδο και διαλύουμε με τον χυμό του λεμονιού. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο με τον χυμό, το ελαιόλαδο και το σουμάκ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα σέσκουλα. Ανακατεύουμε ξανά για να ενσωματωθούν όμορφα με το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με το μαυροσούσαμο.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου