Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

«Καβάλα – Ιστορίες Γεύσεων/Kavala – Tales of Taste» : Το Σεμινάριο Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας εδραιώνεται στις καρδιές των επαγγελματιών εστίασης (7/3/2018)



Τι να πω για τη σημερινή συμμέτοχη (ήταν υπεράνω πάσης προσδοκίας) των εργαζομένων από το χώρο της εστίασης στο 3ο σεμινάριο γαστρονομίας που υλοποιεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με τίτλο «Καβάλα – Ιστορίες Γεύσεων/Kavala – Tales of Taste» . Το λόγο πήρε πρώτα ο Αλέξανδρος Τσάλκος χημικός- οινολόγος του Κτήματος Οινογένεσις που παρουσίασε την τέχνη του οίνου, τις ποικιλίες κρασιού που παράγονται στην περιοχή μας, τον τρόπο συντήρησης του κρασιού και τον συνδυασμό των διαφόρων ποικιλιών με το φαγητό. Στην συνέχεια, η Ελίνα Τσαλουχίδου, καθηγήτρια στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καβάλας παρουσίασε την τέχνη του σερβιρίσματος, τον τρόπο καλωσορίσματος των πελατών στο εστιατόριο και πολλές άλλες πρακτικές τεχνικές που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες εστίασης της πόλης μας. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη που μαγείρεψε ένα ονειρικό χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας), ένα αλλιώτικο τζατζίκι με σέσκουλα και τέλος ένα καβουροπίλαφο με μπλε καβούρια Κεραμωτής .








  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου