Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

«Αρνί με το σπανάκι (ΤΡΟΝΤΣΙΚΟΣ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ)» δια χειρός Νίκου Φωτιάδη (executive chef )

Τη συνταγή «Αρνί με το σπανάκι (ΤΡΟΝΤΣΙΚΟΣ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ   επιμελήθηκε και εκτέλεσε ο executive chef  Νίκος Φωτιάδης  στα πλαίσια του καινοτόμου  προγράμματος  «Kavala Tales of Taste» για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας που υλοποίησε  ο Δήμος Καβάλας μέσω της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ .

 Οι Σεφαραδίτες της Καβάλας άφησαν το στίγμα τους και πλήρωσαν με τη ζωή τους την πίστη τους. Στην πόλη έδωσαν και πήραν, ενσωματώθηκαν και πάντρεψαν τις δικές τους γαστρονομικές συνήθειες με των υπολοίπων. Πολλά διατροφικά κοινά και κοινές αγάπες, όπως το αρνί με το σπανάκι με έναν δικό τους πολύ έξυπνο και όμορφο τρόπο.

Υλικά :

• 1 ½ κιλό αρνάκι

• 1 κιλό σπανάκι με μεγάλα φύλλα

• μισό ματσάκι άνηθο

• 3 κρεμμύδια φρέσκα

• 1 λεμόνι

• ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
 
Τρόπος παρασκευής :

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε τρυπητό για μια ώρα. Το πλένουμε ξανά και από κάθε μερίδα, κόβουμε μερικά μικρότερα κομμάτια ψαχνό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας, χωρίς τα μικρά κομμάτια, με το λάδι για να σοταριστεί. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι και κρατάμε μερικά φύλλα ολόκληρα. Βάζουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα τα κοτσάνια, στον πάτο της κατσαρόλας, από πάνω το υπόλοιπο σπανάκι μαζί με τις μερίδες που έχουμε σοτάρει και με τα ολόκληρα φύλλα τυλίγουμε τα μικρά κομμάτια κρέας, τα οποία στρώνουμε δίπλα στις μερίδες. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμη λάδι, αν θέλουμε. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το μαγειρεύουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, χωρίς ανακάτεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας.  Αν χρειαστεί να ανακατέψουμε θα κουνήσουμε προσεκτικά την κατσαρόλα.
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου